Hokej

Večni hokejski derbi na Trgu republike Ljubljančanom

Ljubljana, 18. 12. 2014 20.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Na montažnem drsališču na Trgu republike sta se na tekmi državnega hokejskega prvenstva pomerila večna tekmeca, Telemach Olimpija in Sij Acroni Jesenice. Derbi so dobili zmaji, ki so z 2:1 premagali železarje.

Ljubljanski in jeseniški hokejisti so se pomerili na igrišču na Trgu republike.
Ljubljanski in jeseniški hokejisti so se pomerili na igrišču na Trgu republike. FOTO: Gašper Jakomin
Železarji so pred približno 4.000 gledalci povedli v 4. minuti, ko je gol dosegel Sašo Rajsar. Ljubljančani so bili v prednosti glede števila strelov na gol ob koncu tekme, do izenačenja je prišlo v v 9. minuti, ko je gol dosegel Luka Kalan. Odločitev o zmagovalcu je padla v 39. minuti, ko je gol dosegel branilec Igor Cvetek. Potem ko so v ljubljanskem hokejskem klubu Telemach Olimpija že dvakrat morali odpovedati načrtovani tekmi zimskega festivala na prostem oziroma ju zaradi slabih vremenskih razmer prestaviti v dvorano Tivoli, so danes napovedani spektakel na prostem vendarle izvedli. Tekma na prostem se je odvijala prav ob 50-letnici zadnjega obračuna med zmaji in železarji na prostem, leta 1964 so bili prepričljivo boljši igralci v rdečem.

Današnji obračun je bil drugo dejanje derbijev, odkar so na Jesenicah spet zagnali članski hokej, ki ni povsem amaterski. Oktobra je bilo v dvorani Podmežakla 4:2 za Ljubljančane, ki pa takrat niso igrali v najmočnejši postavi. Danes so zmaji na led poslali nekoliko močnejšo postavo, pa čeprav trener Fabian Dahlem ni bil najbolj navdušen nad zamislijo, da bi spopad v državnem prvenstvu odigral z vsemi aduti prve ekipe, ki jo že v petek čaka težka preizkušnja lige Ebel na Dunaju. Zasedba je bila tako malo mešana, brez prvega vratarja Andyja Chioda, Aleša Mušiča, Mateja Hočevarja in večine tujcev. Pri rdečih pa se je od zadnjega derbija spremenila trenerska zasedba, saj je le dan po porazu Gorazda Reklja zamenjal Roman Pristov.

Za hladen tuš za domače navijače so že v četrti minuti poskrbeli gostje, zadel je Sašo Rajsar. A so domači hitro vrnili, Luka Kalan je poskrbel za izenačenje. Tudi nadaljevanje je bilo izenačeno, z nekaj priložnostmi na obeh straneh, ki pa so ostale neizkoriščene. Drugi del je pripadel Jeseničanom, vsaj po pretoku igre pred vratarjem Alešem Silo, strelsko pa domačim, saj je edini zadetek dosegel Igor Cvetek. Gol ljubljanskega branilca je bil nazadnje odločilen, saj v zadnji tretjini kljub živahni igri na obeh straneh zadetkov ni bilo več, pa čeprav so Gorenjci ob koncu poskušali še brez vratarja Jureta Pavliča priti do podaljška.

"Fenomenalno. Super vzdušje, igrali smo zunaj ... osebno sem kar pogrešal derbi, lepo je igrati proti Jesenicam. Ne glede na to, kje igrajo, se je pokazalo, da je to derbi, ne glede na kakovost bo vedno napeto in do konca smo se borili za zmago. Niti slučajno nismo razmišljali o tekmi z Dunajem, osredotočili smo se na današnjo tekmo," je derbi ocenil Andrej Hebar. "Na prvi tekmi smo mi verjetno malo slabše pristopili in se je to poznalo. Danes so oni malo manj resno vstopili in se je to skoraj poznalo. Smo napredovali, manjka pa nam pika na i proti težkim tekmecem. A tudi Olimpija je napredovala od začetka sezone. V celoti gledano je bila tekma super in to je dobro za slovenski hokej," pa je dvoboj z jeseniške plati ocenil Miha Brus.

Hokejski derbi pod milim nebom na Trgu republike.
Hokejski derbi pod milim nebom na Trgu republike. FOTO: Gašper Jakomin

Izid:
Telemach Olimpija - Sij Acroni Jesenice 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.jest
19. 12. 2014 18.36
+3
Iz strani okoliških prebivalcev naj bi bilo Ministrstvo za okolje in prostor toženo zaradi hrupa, ki ga povzroča prprava in prireditev.
petervodeb
19. 12. 2014 08.16
+13
sej je bil ze cajt da se igra na prostem... upam da se jesenice organizirajo,okrepijo in da jih ponovno gledam v ebel ligi.. bravo olimpija!!!!