Hokej

Večni hokejski derbi za pomoč otrokom s cerebralno paralizo

Ljubljana, 28. 02. 2014 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na tivolskem ledu bo znova vroče, saj se bodo pomerili stari tekmeci, hokejisti Olimpije in Jesenic. Izkupiček večnega derbija bo šel v dobrodelne namene, za fundacijo Jakec in čarobna svetilka, ki pomaga otrokom s cerebralno paralizo.

Večni, sedaj že malce pozabljeni derbi rdečih in zelenih, Jesenic in Olimpije, bo znova zaživel v dvorani Tivoli 7. marca (20.30), ko se bodo stari rivali pomerili v dobrodelne namene. Navijači, vajeni napetih dvobojev železarjev in zmajev so zanesljivo pogrešali šarm večnega hokejskega dvoboja. Tako se bodo na tivolskem ledu znova srečali tekmeci, ki so navduševali navijače v minulih letih. Izkupiček dvoboja bo šel fundaciji Jakec in čarobna lučka, ki pomaga otrokom s cerebralno paralizo. Pobudnik dogodka in ustanovitelj fundacije je Matjaž Krebs, ki ima sina Jako, ki so mu diagnosticirali omenjeno bolezen. Zato bo ta tekma in njen izkupiček namenjena fundaciji Jakec in čarobna lučkam, za vse otroke, ki so potrebni pomoči, obenem pa v čast slovenskim hokejistom, ki tako odlično nastopili na olimpijskih igrah v Sočiju. Zbrana sredstva bodo namenjena za terapije otrok, omogočile bodo tudi nakup terapevtskih pripomočkov in opreme ter usposabljanje nevrofizioterapevtov, ki jih v terapevtskih ustanovah močno primanjkuje.

Navijači bodo znova lahko uživali v čaru večnega derbija.
Navijači bodo znova lahko uživali v čaru večnega derbija. FOTO: Damjan Žibert


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lovesosa
28. 02. 2014 18.18
+7
mkmorfius
01. 03. 2014 01.02
+2
Jest prpelem še tastaro in ta malo... :) JEEEEEEEEEESEEEEEEEEEEEEENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIICEEEEEEEEEEEEEEEEEE!