VIDEO: Ovečkinu nov mejnik v NHL

V hokejski ligi NHL so bile na sporedu štiri tekme. New York Islanders so z 1:2 klonili proti Florida Panthers, Washington Capitals so s 5:2 premagali Pittsburgh Penguins, Winnipeg Jets so proti Montreal Canadiens izgubili s 4:7, Calgary Flames pa so San Jose Sharks ugnali s 3:2.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Aleksander Alex Ovečkin

Aleksander Alex Ovečkin (Foto: AP)

Do novega mejnika je prišel zvezdnik NHL Aleksander Ovečkin, kapetan Washington Capitals je namreč sinoči proti branilcem naslova Pittsburgh Penguins že v 35. sekundi tekme zadel za 1:0 in tako zabeležil že svojo 1000. točko v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Washington je zmagal s 5:2, Ovečkin pa je v 29. minuti z golom za 2:0 vknjižil še svojo 1001. točko. Skupaj je Ovečkin do zdaj zaigral na 880 tekmah in zbral 546 golov in 455 podaj. Enaintridesetletni Rus je tako postal 84. igralec v NHL, ki je v svoji karieri nanizal vsaj 1000 točk. "Zelo sem vesel, da sem dosegel ta mejnik. To je velik trenutek za Capitals, zame in za navijače," je po tekmi dejal najuspešnejši ruski igralec v NHL. Njegov klubski kolega Nicklas Backström pa je dodal: "Zaslužil si je, je preprosto odličen igralec." Poleg Ovečkina so se med strelce za Washington vpisali še Justin Williams, Nicklas Backström in Lars Eller, za Penguins pa sta bila strelca Jevgenij Malkin in Patric Hornqvist.

Slovenski hokejist v NHL Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings drevi gostil ekipo St. Louis Blues.

Izidi:
New York Islanders - Florida Panthers     1:2
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 5:2
Winnipeg Jets - Montreal Canadiens        4:7
Calgary Flames - San Jose Sharks          3:2

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
Marcquez 12.01.2017 14:56:27
čestitke Ovie
Več komentarjev