Hokej

VIDEO: Washington odpravil Philadelphio in prevzel vodstvo v celotni ligi

Washington, 16. 01. 2017 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL je bila polovica tekem končana po podaljšku. Igralci Vancouver Canucks so doma z New Jersey Devils klonili z 1:2, s tem izidom pa je na svojem ledu izgubila tudi ekipa Anaheim Ducks na srečanju s St. Louis Blues.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Minnesota Wild
    01:58
    Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Minnesota Wild
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - Philadelphia Flyers
    02:49
    Vrhunci tekme Washington Capitals - Philadelphia Flyers

Po rednem delu so hokejisti Chicago Blackhawks prav tako v svoji dvorani izgubili z Minnesoto Wild z 2:3, kar s 5:0 pa so igralci Washington Capitals odpravili Philadelphio Flyers in prevzeli vodstvo na vzhodnem delu pa tudi v celotni ligi. Imajo 63 točk, eno več od Columbusa in dve od Minnesote, ki je na čelu zahodnega dela lige. Hokejisti iz ameriške prestolnice so zabeležili deveto zaporedno zmago, za prepričljivo slavje sta po dva zadetka prispevala Justin Williams in Matt Niskanen, 21-letni Celovčan Andre Burakovsky pa je Capitals v 11. minuti druge tretjine povedel v vodstvo z 1:0. Preostali zadetki so padli v zadnjem delu. Minnesota je v United Centru zaostajala že z 0:2, ko je Patrick Kane zadel v petih minutah prve in druge tretjine. Toda je ob koncu drugega dela igre je bil izid po strelih Nina Niederreiterja in Chrisa Stewarta poravnan. Jason Pominville je v šesti minuti zadnjega dela s svojim prvim golom po skoraj dveh mesecih postavil končni izid za osmo zmago v nizu nad Chicagom.

Aleksander Alex Ovečkin
Aleksander Alex Ovečkin FOTO: AP

Patrik Berglund je s svojim drugim golom v Anaheimu, ki ga je dosegel po 51 sekundah podaljška, poskrbel za prvo zmago St. Louisa v Honda Centru po 17. oktobru 2009. Prvi zadetek je zabeležil za vodstvo z 1:0 v 12. minuti druge tretjine. Blues so obenem zmagali še drugi večer zapored. Napadalec New Jersey Devils Taylor Hall je še drugič v nizu odločil tekmo, tokrat po treh minutah in 32 sekundah podaljška, ko je akcijo v protinapadu ustvaril Travis Zajac. Domači so prek Louiaa Erikssona v 27. minuti povedli, Kyle Quincey, ki je zadel po 27 tekmah premora, pa je izenačil tri minute in tri sekunde pred zaključkom rednega dela in izsilil podaljšek.

Izidi:
Washington Capitals - Philadelphia Flyers   5:0
Vancouver Canucks - New Jersey Devils       1:2 po podaljšku
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild         2:3
Anaheim Ducks - St. Louis Blues             1:2 po podaljšku

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.