Hokej

VIDEO: Nashville prekinil zmagovalni niz Edmontona, Henrik Sedin do 1000. točke

Boston, 21. 01. 2017 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so Edmonton Oilers v domači dvorani po izvajanju kazenskih strelov izgubili proti Nashville Predators (2:3). V Bostonu je zmago slavil Chicago, edini gol na tekmi je dosegel Slovaka Marian Hossa (0:1).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Boston - Chicago
    01:20
    Vrhunci tekme Boston - Chicago
  • Vrhunci tekme Edmonton - Nashville
    01:40
    Vrhunci tekme Edmonton - Nashville

Hokejisti Edmontona, v zgodovini petkratni zmagovalci Stanleyjevega pokala, so ponoči prekinili serijo štiri zaporednih zmag. Kanadčani so v domači dvorani po izvajanju kazenskih strelov izgubili proti Nashville Predators z 2:3, kljub porazu pa je Edmonton na tretjem mestu pacifiške skupine. Nashville je bil blizu zmagi že v rednem delu, a je Milan Lučić Edmontonu v 56. minuti priigral podaljšek in točko. Pri izvajanju kazenskih strelov so bili nato vnovič boljši gostje, za katere sta zadela Ryan Ellis in James Neal, svoja strela za Edmonton pa sta zgrešila Mark Letestu in Patrick Maroon.

Podaljšek so videli tudi gledalci v Buffalu, kjer je gostiteljem zmago s 3:2 nad Detroitom v peti minuti dodatnega dela igre zagotovil Kyle Okposo. Blizu podaljšku so bili navijači tudi v Bostonu, kjer pa se je tesne zmage z 1:0 veselil Chicago. Točki jim je slabo minuti in pol pred koncem z golom priigral Marian Hossa.

Visoko zmago je dosegel Pittsburgh, ki je kar s 7:1 ugnal Carolina Hurricanes. Kar dvakrat je za aktualne prvake zadel Conor Sheary (23./50.). New Jersey je v domači dvorani proti Montrealu sicer povedel, na koncu pa izgubil z 1:3. Podobno je bilo v Vancouvru, kjer je goste iz Floride v vodstvo popeljal Jaromir Jagr, Henrik Sedin in Luca Sbisa pa sta poskrbela, da sta obe točki ostali v Kanadi. Henrik Sedin je dosegel že 1000. točko v ligi NHL in je postal 85. igralec v zgodovini lige, ki mu je uspelo doseči ta mejnik.

Anže Kopitar je preživel že drugi prosti večer zaporedoma, danes pa bo z Los Angelesom gostoval pri New York Islanders, nato ga v seriji gostovanj na vzhodni obali čaka tudi gostovanje pri drugi ekipi iz New Yorka Rangers.

Izidi:
Boston Bruins - Chicago Blackhawks            0:1
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings            3:2 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins     1:7
New Jersey Devils - Montreal Canadiens        1:3
Edmonton Oilers - Nashville Predators         2:3 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - Florida Panthers          2:1

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.