Hokej

VIDEO: Kralji so v New Yorku doživeli tretji zaporedni poraz

New York, 22. 01. 2017 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V ligi NHL je Los Angeles gostoval pri ekipi New York Islanders. Kralji so izgubili s 4:2, kapetan Anže Kopitar je v statistiko vpisal eno podajo. Na kanadskem derbiju je Ottawa zmagala v Torontu po kazenskih strelih (2:3), Columbus pa je bil boljši od Caroline (3:2).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Columbus - Carolina
    01:58
    Vrhunci tekme Columbus - Carolina
  • Vrhunci tekme Toronto - Ottawa
    02:14
    Vrhunci tekme Toronto - Ottawa

Moštvo hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na nedeljo vknjižilo nov poraz. Tokrat je na gostovanju pri New York Islanders izgubilo z 2:4. Anže Kopitar je za Los Angeles vpisal podajo pri golu za 1:2, zadel je Jeff Carter. Drew Doughty je izenačil na 2:2, a so se nato domačini razigrali in zmagali. Za New York so zadeli Jason Chimera, John Tavares in Anders Lee, ki je bil uspešen dvakrat. obakrat ob igralcu več, moštvo pa je zabeležilo tretjo zaporedno zmago in četrto v zadnjih petih tekmah. "Ostajamo pri naši preprosti igri, brez zapletanja. Prihajamo do strelov in smo precej bolj učinkoviti na ledu, kot smo bili v preteklosti. Ko pride do tega, bom naredil, kar je potrebno, da strel spremenim v zadetek," je po tekmi dejal Lee, ki je proti kraljem v tej sezoni na dveh tekmah dosegel že štiri gole.

Tavares je golu dodal še podajo, medtem ko je Jean-Francois Berube ustavil 34 strelov Los Angelesa proti svojemu golu, s čimer je prišel do svoje prve zmage na tretji tekmi sezone, ki jo je začel v vratih. Za New York, ki je zadnjeuvrščena ekipa na vzhodu, je Nick Leddy prispeval dve podaji. Doughty, ki je izenačil na 2:2 in Los Angelesu vsaj malo povrnil upanje, je dosegel še podajo, a kljub temu so kralji izgubili že tretjo zaporedno tekmo.

"Imeli smo nekaj zares dobrih priložnosti, a je bil Berube zmeraj na pravem mestu. Dobro, enih 15 strelov je bilo zanj prelahkih, a pet poskusov je neverjetno ustavil," je po tekmi dejal Doughty. Berubeja je sicer leta 2009 na naboru izbral prav Los Angeles, kjer je vratar pred selitvijo v New York ostal šest let. Kralji bodo v noči na torek gostovali pri New York Rangers, mestni tekmeci Islanders pa v noči na ponedeljek gostijo Philadelphia Flyers.

Na sporedu je bilo sicer enajst tekem, tri so se končale po podaljšku. Tako so Dallas Stars po dodatnem delu s 3:4 klonili proti Washington Capitals, San Jose Sharks so bili s 3:2 boljši od Colorado Avalanche, Montreal Canadiens pa so z enakim izidom izgubili proti Buffalo Sabres. Toronto Maple Leafs so z 2:3 po kazenskih strelih izgubili proti Ottawa Senators, Winnipeg Jets pa so v rednem delu s 5:3 ugnali St. Louis Blues. Z enakim izidom so Minnesota Wild odpravili Anaheim Ducks, tudi tekma med Arizona Coyotes in Tampa Bay Lightning se je končala s 5:3 v korist gostiteljev.

Columbus Blue Jackets so Carolina Hurricanes premagali s 3:2, Philadelphia Flyers so morali z 1:4 priznati premoč New Jersey Devils, največ zadetkov pa so gledalci videli na tekmi med Calgary Flames in Edmonton Oilers, največ sicer v domači mreži, saj je Edmonton slavil s 7:3.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Izidi:
Winnipeg Jets - St. Louis Blues             5:3
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators       2:3 (kazenski streli)
New York Islanders - Los Angeles Kings      4:2
Dallas Stars - Washington Capitals          3:4 (podaljšek)
Minnesota Wild - Anaheim Ducks              5:3
San Jose Sharks - Colorado Avalanche        3:2 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 3:2
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres         2:3 (podaljšek)
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils     1:4
Arizona Coyotes - Tampa Bay Lightning       5:3
Calgary Flames - Edmonton Oilers            3:7

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.