Hokej

VIDEO: Legende slovenskega hokeja v Podmežakli za dober namen

Jesenice, 15. 04. 2014 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V jeseniški dvorani Podmežakla se bodo na povratni dobrodelni tekmi srečali nekdanji hokejisti Jesenic in Olimpije. Legende slovenskega hokeja so se že predstavile v Tivoliju v marcu, sedaj jih čaka povratni obračun na Jesenicah. Zbrana sredstva bodo šla v humanitarne namene.

V torek, 15. aprila, bo ob 18. uri znova oživela hokejska dvorana Podmežakla, na sporedu bo povratna tekma med legendami Jesenic in Olimpije. Humanitarni derbi hokejskih legend Jesenic in Olimpije v Tivoliju za fundacijo Jakec in čarobna lučka, ki pomaga otrokom s cerebralno paralizo, so so pospremili le pozitivni odzivi hokejskih navdušencev in ostalih obiskovalcev. Vsi so seveda vabljeni na nov hokejski derbi, ki ga v sodelovanju s hokejisti obeh ekip, Hokejsko zvezo Slovenije in Občino Jesenice pripravljajo na Jesenicah. Ob zanimivem spremljevalnem zabavnem programu bo v ospredju derbi nekdanjih hokejskih zvezdnikov železarjev in zmajev.

Glavni namen fundacije Jakec in čarobna lučka je pomagati otrokom z razvojnimi motnjami, s tem namenom so se v soboto v dvorani OŠ Kašelj zbrali badmintonski navdušenci na dobrodelnem turnirju. Večji del izkupička tokratnega humanitarnega hokejskega derbija bo namenjen mali Tii z Jesenic. Deklica se je rodila z gensko napako, brezposelna starša pa sama ne zmoreta najti pomoči in ji zagotoviti terapij, s pomočjo katerih bi v svojem razvoju lahko čim bolj napredovala. Fundacija Jakec in čarobna lučka zbrana sredstva sicer namenja tudi terapijam malega Jakca s cerebralno paralizo, nakupu terapevtskih naprav ter izobraževanju terapevtov.

Na humanitarni tekmi v Tivoliju so se pomerili nekdanji tekmeci iz vrst Olimpije in Jesenic.
Na humanitarni tekmi v Tivoliju so se pomerili nekdanji tekmeci iz vrst Olimpije in Jesenic. FOTO:

V Tivoliju so mojstrovine pokazali tudi 72-letni Albin Felc, Andrej Razinger, slovenski selektor Matjaž Kopitar, Dejan Kontrec, Robert Ciglenečki in drugi, nekaj utrinkov si lahko ogledate v video prispevku. Rdeči so premagali zelene s 7:5, prvo ime dvoboja pa je bil sedaj že nekdanji trener Olimpije, Jeseničan Ivo Jan. Ekipo zmajev bodo sestavljali Marjan Gorenc, Nik Zupančič, Dejan Kontrec, Jože Kovač, Robert Ciglenečki, Mare Kumar, Tomaž Vnuk, Jure Vnuk, Samo Kumar, Bojan Zajc, Jaka Avgustinčič, Gregor Polončič, Matija Pintarič, Ildar Rahmatulin, Andrej Vidmar, Domen Lajovec in Jure Penko, na strani železarjev pa bodo nastopili Dejan Varl, Ivo Jan, Peter Rožič, Senad Kovačevič, Edvin Karahodžič, Matjaž Kopitar, Milan Zrnič, Milan Hafner, Andrej Razinger, Borut Vukčevič, Albin Felc, Boris Kunčič, Miha Rebolj, Enes Crnovič Janez Tušar in vratar Gaber Glavič.

Na Jesenicah z dražbo dresov in ostalih športnih rekvizitov najboljših slovenskih in svetovnih športnikov, to je že četrta po vrsti, že nekaj časa zbirajo tudi denar za počitnice za otroke, licitacija je odprta do nedelje. Humanitarni dogodek bodo organizatorji zaključili s častnim sprejemom jeseniških olimpijcev in slovenske hokejske reprezentance, ki bo le nekaj ur po sprejemu odpotovala na svetovno prvenstvo divizije 1 v Južno Korejo.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modelx
15. 04. 2014 13.04
+4
dobro bi bilo, če bi kaj takega napisali vsaj 2-3 dni prej bi več ljudi prišlo