Hokej

VIDEO: Po treh porazih so kralji lov na končnico nadaljevali z zmago v Coloradu

New York, 22. 02. 2017 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so hokejisti Los Angelesa gostovali v Coloradu in z zmago (2:1) prekinili niz treh zaporednih porazov. Kraljem sta zmago prinesla Toffoli in Lewis, kapetan moštva Anže Kopitar se ni vpisal med podajalce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL gostovali pri Colorado Avalanche, kjer so prekinili niz treh zaporednih porazov. Tokrat so zmagali z 2:1, odločilni gol za vodstvo je dosegel Trevor Lewis. Slovenski hokejist v dresu kraljev Anže Kopitar je odigral 18 minut in pol, največ med napadalci, in v tem času v statistiko vpisal en strel na gol. Z zmago se je trener Los Angelesa Darryl Sutter z 215. zmago na klopi kraljev izenačil po številu zmag v klubski zgodovini z nekdanjim trenerjem Andyjem Murrayjem. Proti nekdanjemu moštvi se je izkazal tudi vratar Peter Budaj, zaustavil je 24 strelov, 11 v zadnji tretjini, zdaj pa je število zmag v sezoni dvignil na 27, kar je največ od sezone 2006/07 s Coloradom, ko je imel 31 zmag. Naslednja tekma kralje čaka v četrtek, ko bodo v Staples Centru gostili Boston Bruins.

Na drugih tekmah je bilo najbolj razburljivo v Nashvillu, kjer so gosti iz Calgaryja sicer zmagali po podaljšku, odločilni gol je po 43 sekundah dosegel Mark Giordano, a so pred tem zapravili vodstvo s 4:1. Domačim je skorajda uspelo priti do popolnega preobrata, nazadnje pa so v boju s tekmeci za končnico na zahodu ostali brez zmage.

Chicago je s 5:3 premagal Minnesoto, največ zaslug je imel kapetan Jonathan Toews, ki je dosegel "hat-trick". Toews se je v zadnjem času dobro razigral, na zadnjih 12 tekmah zbral 20 točk, z današnjimi proti Minnesoti (poleg treh golov še dve za podaji) pa je zdaj v karieri pri 37 točkah na 35 tekmah proti tej ekipi. Otočani iz New Yorka, ki ne slovijo kot najbolj uspešni na tekmah, kjer niso gostitelji, pa so dobro začeli dolg niz tekem v gosteh. Kar devetkrat zaporedoma bodo igrali na tujem, za začetek pa so bili uspešni v Detroitu, kjer so zmagali s 3:1.

Za zmago Pittsburgha proti Carolini prav tako s 3:1 pa sta bila najbolj zaslužna zvezdnika Sidney Crosby in Jevgenij Malkin; prvi je zadel ob številčni prednosti v drug tretjini, Rus pa je bil uspešen v zadnji.

Izidi:
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings     1:2
New Jersey Devils - Ottawa Senators        1:2
New York Rangers - Montreal Canadiens      2:3 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins  1:3
Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets        5:4 (podaljšek)
Detroit Red Wings - New York Islanders     1:3
Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers      4:1
Nashville Predators - Calgary Flames       5:6 (podaljšek)
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks        3:5

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.