Hokej

VIDEO: Luongo nerešljiva uganka za Buffalo

Florida, 18. 10. 2014 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so ponoči odigrali šest tekem, le na dveh sta slavili domači moštvi, medtem ko so na štirih zmago odnesla gostujoča moštva. Na kar treh tekmah so gostujoči vratarji zaklenili vrata in se veselili shut-outa. Vseh šest tekem se je končalo že po rednem delu.

Moštvo Buffalo Sabres je z 0:1 doma izgubilo s Florida Panthers, v vratih je bil zanesljiv Roberto Luongo, Winnipeg Jets so z 0:2 klonili proti Nashville Predators, z 31 obrambami je blestel Finec Pekka Rinne. Enak izid je bil tudi na kanadskem derbiju, ko so hokejisti Vancouver Canucks z 2:0 premagali moštvo Edmonton Oilers, ki je vpisalo še peti zaporedni poraz na petih uvodnih tekmah. Doslej so iztržili le točko, kar je najslabši začetek sezone naftarjev v zgodovini te kanadske franšize. Z le eno točko so povsem na repu lestvice. Krvnik Edmontona je bil zanesljivi mož v vratih Vancouvra Ryan Miller, ki je zaustavil vseh 28 strelov proti okvirju vrat ter se veselil že 30. kariernega shut-outa. Tekma Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings se je končala z izidom 4:1 v korist gostov iz Detroita, dva gola je dosegel Šved Johan Franzen, njegov rojak Henrik Zetterberg pa je dodal kar štiri podaje. Na dveh tekmah pa so se zmag veselili domači hokejisti Columbus Blue Jackets je s 3:2 odpravil Calgary Flames, moštvo Anaheim Ducks pa je bilo z 2:1 boljše od hokejistov Minnesota Wild.

Ekipa Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo stopila na ledeno ploskev v noči na ponedeljek, ko bodo v Los Angelesu gostili Minnesoto, branilci naslova pa bodo nato v noči na petek gostili še Buffalo. Na vrhu ligaške razpredelnice je moštvo New York Islanders, ki je na štirih tekmah vpisalo štiri zmage. Po osem točk, a z eno tekmo več, imata tudi ekipi iz Anaheima in Montreala.

Izidi:
Buffalo Sabres - Florida Panthers 0:1
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 3:2
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 1:4
Winnipeg Jets - Nashville Predators 0:2
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 0:2
Anaheim Ducks - Minnesota Wild 2:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.