Hokej

VIDEO: Ottawa izsilila odločilno sedmo tekmo v Pittsburghu

Ottawa, 24. 05. 2017 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Drugega finalista lige NHL bo odločila šele sedma tekma. Ottawa je z domačo zmago (2:1) v finalu vzhodne konference izenačila izid v zmagah na 3:3, odločilna tekma bo v Pittsburghu. V velikem finalu je že moštvo Nashville Predators.

Hokejisti Ottawa Senators so v finalu vzhodne konference lige NHL izsilili odločilno, sedmo tekmo proti aktualnim prvakom, ekipi Pittsburgh Penguins. V domači dvorani so na šesti tekmi zmagali z 2:1 in v boju na štiri zmage razmerje moči izenačili na 3:3. Junak večera je bil Mike Hoffman, ki je v zadnji tretjini zadel za zmago. Vratar senatorjev Craig Anderson je bil v izvrstni formi, ubranil je kar 45 strelov, prvi gol za gostitelje je dosegel Bobby Ryan z igralcem več. Za pingvine je gol dosegel Rus Jevgenij Malkin, ki je soigralce povedel v vodstvo, a to je bil edini gol Pittsburgha. Vratar Matt Murray je ubranil 28 strelov.

Tokrat je bil trener senatorjev Guy Boucher s predstavo svojih varovancev zelo zadovoljen. "Ti fantje so borci, tokrat so se odločili, da se bodo borili, predaja ni bila možnost. Niso zmrznili, ampak so se borili," je bil s predstavo domače ekipe navdahnjen strateg. Ob strelcu odločilnega drugega gola Hoffmanu je bil pohval deležen tudi vratar Anderson, ki je v drugi tretjini zaustavil kar 22 strelov gostov, ukanil ga je le Malkin. "Mislim, da je za njim izjemno leto, osredotoča se na svoje delo, vrne se iz izgubljenih položajev z velikimi obrambami, mislim, da vratar na najboljši možen način povzema miselnost, ki krasi te moje fante," je bil čustven strateg Boucher.

"Seveda ne moremo biti zadovoljni s takšnim razpletom, vendar pa sem prepričan, da nam ni zmanjkalo poguma. Če se ne bomo prepustili negativizmu in če bomo gradili na dobrih stvareh, bomo le še bolj trdni in odločeni pred odločilnim spopadom. Plošček tokrat ni in ni hotel v mrežo, prepričan pa sem, da če ohranimo takšen borben pristop, bo plošček šel v mrežo," puške v koruzo ni vrgel strateg pingvinov Mike Sullivan. Na šesti tekmi je Pittsburgh zmagal kar s 7:0, sedma tekma, ki bo odločila o udeležencu velikega finala prvenstva NHL, bo na sporedu v četrtek v Pittsburghu.

Izid:
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 2:1
(izid v zmagah je izenačen na 3:3)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.