Hokej

VIDEO: Pol ducata ploščkov v mreži podrlo vse upe o presenečenju predatorjev v Pittsburghu

Pittsburgh, 09. 06. 2017 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Branilci naslova prvaka hokejske lige NHL Pittsburgh Penguins so na peti tekmi velikega finala doma visoko, s kar 6:0, premagali Nashville Predators in v finalu Stanleyjevega pokala vodijo s 3:2 v zmagah.

V boju za naslov prvaka lige NHL je v prednosti znova Pittsburgh. Pingvini, ki imajo prednost domačega ledu v finalni seriji, so dobili prvi dve tekmi, Nashville pa naslednji dve pred svojimi navijači. Na peti tekmi so znova v Pittsburghu slavili gostitelji in to zelo prepričljivo (6:0). Že v drugi minuti je zadel Justin Schultz, nato pa sta se med strelce v prvi tretjini vpisala še Bryan Rust (7.) in Jevgenij Malkin (20.) in trener Nashvilla Peter Laviolette je po prvih 20 minutah v golu zamenjal junaka četrte tekme, finskega vratarja Pekko Rinneja.

A to predatorjem ni pomagalo, v drugi tretjini so gostitelji znova naredili delni izid 3:0 in tekma je bila odločena. Gole so dosegli še Connor Sheary (22.), Phil Kessel (29.) in Ron Hainsey (37.), kapetan Sidney Crosby je prispeval tri podaje. Vratar Matt Murray je ubranil vseh 24 strelov na svoj gol, Rinne je ubranil le šest od devetih strelov, njegova zamenjava Juuse Saros pa je ubranil 12 strelov.

"Zlahka je opaziti njegov elan in močan apetit po zmagi. Že od vsega začetka zastavi ritem igre in, ne glede na vse, pri njem vztraja. Če dobimo priložnost z igralcem več, potem jo tudi unovčimo. Ko že začneš tekmo tako odločno, potem tudi preostali fantje sledijo," je po zmagi dejal domači strateg Mike Sullivan o kapetanu Crosbyju.

"Njegov pristop kaže, da je pravi vodja naše ekipe, pa tudi na njegovo močno željo po zmagi. Menim, da Sid res razume, kakšno priložnost ima ta ekipa, zato bo dal vse od sebe, da jo izkoristi. Ničesar ne jemlje zlahka," je dodal Sullivan, katerega varovanci lahko postanejo prvo moštvo po Detroit Red Wings in sezoni 1997/98, ki bi ubranilo zmago v tekmovanju za Stanleyjev pokal.

Na drugi strani imajo plenilci zdaj dva dni časa, da si opomorejo od poraza in pripravijo taktiko za šesto tekmo v domači dvorani, ki bi lahko bila tudi zadnja tekma finala. "Ne vem, če bomo lahko kar tako pozabili današnji poraz. A druge izbire pravzaprav nimamo," je dejal trener Nashvilla, Peter Laviolette.

Šesta tekma bo na sporedu v noči na ponedeljek v Nashvillu, kjer so gostitelji v končnici izgubili le eno tekmo, zmagali pa na devetih. Pittsburgh lahko z zmago osvoji naslov prvaka drugič zapored,

Finale lige NHL:
Pittsburgh Penguins - Nashville Predators 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
- Pittsburgh vodi v skupnih zmagah s 3:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
11. 06. 2017 19.58
toooo pits grmo po naslov. :)
Peš?eni kralj
09. 06. 2017 22.08
Gremo po naslov v Nashville!