Hokej

VIDEO: St. Louis zabeležil tretjo zaporedno zmago

Toronto, 10. 10. 2017 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti v ligi NHL so odigrali sedem tekem. St. Louis se je v New Yorku pri moštvu Islanders veselil nove, že tretje zmage in je skupaj s Torontom najuspešnejša ekipa lige. St. Louis je zmagal šele po izvajanju kazenskih strelov s 3:2.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Colorado Avalanche
    02:02
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Colorado Avalanche
  • Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks
    02:09
    Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks
St. Louis Blues so zmagali tretjič zapored.
St. Louis Blues so zmagali tretjič zapored. FOTO: AP

Gostje so bili blizu zmagi že v rednem delu, ko je v drugem delu Vladimir Tarasenko dvakrat zatresel mrežo New Yorka, a sta Andrew Ladd v 54. in Anders Lee, ki je zadel minuto pred koncem, gostiteljem zagotovila podaljšek, ki pa ni prinesel zmagovalca. Pri izvajanju kazenskih strelov sta za St. Louis zadela Braydon Schenn in še tretjič v istem večeru Tarasenko. Toronto je doma šele po podaljšku s 4:3 ugnal Chicago. Odločilni gol je dosegel Auston Matthews, pred tem pa je bilo v dvorani zelo napeto, saj so Kanadčani doma lovili zaostanek 0:2 in 1:3. Anže Kopitar z Los Angelesom je bil prost, naslednji obračun pa ga čaka v sredo, ko bo v Kaliforniji gostoval kanadski Calgary. Ta je potrdil dobro formo in ponoči v Anaheimu slavil z 2:0. Najvišjo zmago je dosegel New Jersey, ki je v gosteh s 6:2 odpravil Buffalo. Pri zmagovalcih sta po dva gola in podajo dosegla Marcus Johansson in Jesper Bratt, pri domačih je bil obakrat natančen Evander Kane. Colorado je s 4:0 slavil v Bostonu, dvakrat je zadel Nail Jakupov. V kanadskem obračunu pa so se hokejisti Winnipega veselili zmage s 5:2 v Edmontonu. Nikolaj Ehlers je dosegel zadnje tri gole za Winnipeg, pred tem pa tudi podajo, in bil s tem ključni igralec tekme. Domače zmage se je v podaljšku veselila tudi Tampa, ki je s 4:2 odpravila Washington. Odločilen je bil gol Braydena Pointa.

Izidi:
Anaheim Ducks - Calgary Flames              0:2
Boston Bruins - Colorado Avalanche          0:4
New York Islanders - St. Louis Blues        2:3 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks    4:3 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals   4:3 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets             2:5
Buffalo Sabres - New Jersey Devils          2:6

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.