Hokej

VIDEO: Sosedski hokejski derbi pripadel New Yorku

New York, 22. 10. 2014 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Finalist lanske severnoameriške hokejske lige, ekipa Chicago Blachawks, tudi letos že kaže kandidaturo za visoka mesta. V svoji peti tekmi je zabeležila četrto zmago, s 4:0 je ugnala Philadelphio. Vprašanje zmagovalca je praktično rešila že v prvi tretjini, po kateri je vodila s 3:0.

Patrick Kane
Patrick Kane FOTO: Reuters

Junak tekme je bil Patrick Kane, ki je dosegel dva gola, oba, ko je imela njegova ekipa igralca več na ledu. Chicago je doslej le enkrat izgubil, a šele po kazenskih strelih. Brez poraza po rednem delu sta poleg Chicaga zaenkrat še Washington in Nashville. Slednji na domačem igrišču v 60 minutah ni zlomil odpora Arizone, tudi v podaljšku ni bilo gola, tako da je bila tekma odločena po kazenskih strelih, odločilnega za 4:3 je zadel Ryan Ellis.

New York Rangers so v derbiju sosedov po podaljšku premagali New Jersey Devils. Tekmo je odločil Kevin Klein, med strelce pa se je spet vpisal tudi Rick Nash, ki je dosegel že osmi gol v sezoni, tako da ima na lestvici strelcev že tri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Eden izmed njih je Tyler Seguin, ki pa vodi na razpredelnici igralcev z največjim številom točk. Tokrat je k zmagi Dallasa proti Vancouvru, izid je bil 6:3, prispeval gol in podajo. Dva gola pa je dosegel Erik Cole.

New York Rangers so v derbiju sosedov po podaljšku premagali New Jersey Devils.
New York Rangers so v derbiju sosedov po podaljšku premagali New Jersey Devils. FOTO: Reuters

Boston je s 5:3 ugnal San Jose, še pred zadnjo tretjino je bil v zaostanku. Še boljšo tretjino kot Boston zadnjo je imel Toronto, ki je na gostovanju pri otočanih iz New Yorka v drugi tretjini dosegel štiri gole, dva izmed njih je prispeval Phil Kessel. To je bilo seveda dovolj za zanesljivo zmago (5:2). Winnipeg je s 3:1 ugnal Carolino, na drugih tekmah pa je zmagovalca odločil podaljšek. Montrealu, ki ima trenutno največ točk v ligi (12) je domačo zmago proti Detroitu priboril David Desharnais, Floridi zmago v Denverju Brad Boyes, Tampi pa točki v Calgaryju pa Čeh Ondrej Palat.

Izidi:
Boston Bruins - San Jose Sharks 5:3
New Jersey Devils - New York Rangers 3:4 - podaljšek
New York - Islanders - Toronto Maple Leafs 2:5
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 2:1 - podaljšek
Nashville Predators - Arizona Coyotes 4:3 - kazenski streli
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 3:1
Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers 4:0
Dallas Stars - Vancouver Canucks 6:3
Colorado Avalanche - Florida Panthers 3:4 - podaljšek
Calgary Flames - Tampa Bay Lightning 1:2 - podaljšek

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOPITES
22. 10. 2014 08.15
+1