Hokej

VIDEO: Najslabši ekipi v ligi NHL, Buffalo in Arizona, presenetljivo zmagali

New York, 23. 12. 2017 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Najslabši ekipi v dozdajšnjem delu hokejske lige NHL, Buffalo in Arizona, sta zmagali proti Philadelphii in Washingtonu. Florida je premagala Minnesoto, na kanadskem derbiju pa je Montreal slavil v Calgaryju.

Več videovsebin
  • Vrhunci NHL tekme Buffalo - Philadelphia
    02:49
    Vrhunci NHL tekme Buffalo - Philadelphia
  • Vrhunci NHL tekme Florida - Minnesota
    01:35
    Vrhunci NHL tekme Florida - Minnesota

Najslabši ekipi v dozdajšnjem delu severno-ameriške profesionalne hokejske lige, Buffalo in Arizona, sta v petek zmagali. Sabres so bili na domačem ledu s 4:2 boljši od Philadelphie, kojoti pa so po podaljšku s 3:2 ugnali Washington.

Arizona, ki je zmagala prvič v zadnjih osmih tekmah, je bila v rednem delu že v izgubljenem položaju, a si je minuto in sekundo pred koncem vendarle priborila podaljšek. Tega je 27 sekund pred zadnjim zvokom sirene odločil Cleyton Keller, ki je postal junak tekme, saj je pred tem v rednem delu namestil gol Christianu Fischerju za izenačenje na 2:2.

"Premagali smo eno najboljših ekip v ligi. Pri njih mrgoli zvezdnikov, ki lahko sami odločijo tekmo. Zato moraš proti njim igrati pametno in odgovorno. Nam je to uspelo, z nekaj sreče smo prišli do uspeha, na katerega sem ponosen. Pohvale si zaslužijo vsi igralci," je bil zadovoljen trener Arizone Rick Tocchet, ki pa je vendarle izpostavil strelca odločilnega gola, "je igralec, ki je pri nas letos najbolj napredoval. Je neustrašen in take igralce potrebujemo."

Eichel odločil tekmo v Buffalu
V Buffalu se je vse pomembno odvilo v zadnji tretjini, v kateri je padlo tudi vseh šest golov. Dve minuti in 11 sekund pred koncem je bil izid še izenačen na 1:1, nato je domačim vodstvo zagotovil Beljačan Michael Raffl. Jack Eichel je čez minuto povišal na 3:1, gosti so se približali, a je njihovo usodo v zadnji sekundi s svojim drugim golom zapečatil Eichel.

Z istim izidom kot Buffalo in učinkovito zadnjo tretjino je zmagala tudi Florida, boljša je bila od Minnesote, dva gola je k zmagi prispeval Jonathan Huberdeau. Najprej je na začetku zadnjega dela izenačil na 2:2, nato pa v zadnji minuti s strelom na prazen gol potrdil zmago.

Montreal je s 3:2 v gosteh ugnal Calgary. Na začetku tretje tretjine je že vodil s 3:0, domačim se je uspelo približati, a jim je za preobrat zmanjkalo časa.

Hokejisti Calgaryja so v kanadskem derbiju izgubili proti Montrealu.
Hokejisti Calgaryja so v kanadskem derbiju izgubili proti Montrealu. FOTO: AP

Izidi:
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers       4:2
Florida Panthers - Minnesota Wild          4:2
Calgary Flames - Montreal Canadiens        2:3
Arizona Coyotes - Washington Capitals      3:2 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.