Hokej

VIDEO: Nekdanji vratar kraljev 'zaklenil' vrata, Kopitar in soigralci praznih rok iz San Joseja

San Jose, 24. 12. 2017 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL sta se na derbiju pomerili moštvi San Joseja in Los Angelesa. Morski psi so s pomočjo vratarja Martina Jonesa na domačem ledu ustavili kralje in slavili zmago z 2:0. Kapetan Los Angelesa Anže Kopitar se ni vpisal v statistiko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hokejisti Los Angeles Kings so v San Joseju na lokalnem derbiju izgubili proti morskim psom z 0:2. Anže Kopitar je za kralje odigral 22:24 minute, v tem času je dvakrat sprožil proti golu nekdanjega vratarja kraljev Martina Jonesa, ki je ostal nepremagan in je zbral 28 obramb in je dosegel okroglo 100. zmago v ligi NHL. Za gostitelje sta gola dosegla Marcus Sorensen v drugi tretjini in Joe Pavelski ob igralcu več na začetku zadnje tretjine. V strelih je bilo 31:28 za San Jose.

San Jose je na zadnjih osmih tekmah močno popravil formo, medtem ko so kralji nekaj slabši v gosteh, kjer so izgubili štiri od zadnjih petih tekem. Ekipa slovenskega zvezdnika Kopitarja gre na krajši premor z 48 točkami, toliko jih je na vrhu pacifiške divizije zbral tudi Las Vegas. Obe moštvi sta tudi na vrhu zahodne konference, v ligi NHL je pred njima le Tampa Bay. "Še vedno smo v res dobrem položaju. Dvomim, da je veliko ljudi razmišljalo o tem, da smo lahko tako visoko. Zavedamo se, kje smo," je povedal Kopitar.

Vegas porazil Washington
V nasprotju z Los Angelesom so se zmage veselili pri Vegasu in Tampi Bayu. Hokejisti iz igralniškega mesta so s 3:0 premagali Washington, z enakim izidom je Tampa porazila Minnesoto. Dve od 15 tekem sta se končali po kazenskih strelih. Dallas se je na koncu s 4:3 veselil zmage proti Nashvillu, Columbus je bil z 2:1 boljši od Philadelphie.

Največ golov je padlo v Arizoni, kjer je Avalanche s 6:2 premagal Arizono, dvakrat pa je za domačine zadel Carl Soderberg, tudi na drugi strani je za kojote dvakrat zadel Derek Stepan. Enako je uspelo tudi Patricu Bergeronu, ki je prispeval dva gola ob zmagi njegovega Bostona s 3:1 proti Detroitu.

San Jose je bil boljši od Los Angelesa.
San Jose je bil boljši od Los Angelesa. FOTO: AP

Izidi:
San Jose Shakrs - Los Angeles Kings             2:0
Vancouver Canucks - St. Louis Blues             1:3
Dallas Stars - Nashville Predators              4:3 - kazenski streli
Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild            3:0
Florida Panthers - Ottawa Senators              1:0
New Jersey Devils - Chicago Blackhawks          4:1
New York Rangers - Toronto Maple Leafs          2:3
Pittsburgh Bruins - Anaheim Ducks               0:4
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres            4:2
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyeers    2:1 - kazenski streli
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche            2:6
Las Vegas Golden Knights - Washington Capitals  3:0
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens            4:1
Boston Bruins - Detroit Red Wings               3:1
New York Islanders - Winnipeg Jets              5:2

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.