Hokej

VIDEO: Kraljem se je odprlo in so do vrha napolnili mrežo kojotov, Kopitar 'ujel' dve točki

Los Angeles, 04. 02. 2018 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL v domačem Staples Centru gostili moštvo Arizona Coyotes. Kralji niso imeli milosti in so zmagali kar s 6:0, kapetan domače ekipe Anže Kopitar je k zmagi prispeval gol in podajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kralji so v domačem Staples Centru gostili zadnjeuvrščeno ekipo zahodne konference, Arizona Coyotes, in dodobra napolnili njihovo mrežo. Pol ducata ploščkov je končalo v mreži kojotov, medtem ko je vratar domačih Darcy Kuemper ustavil vseh 27 strelov. 

Jake Muzzin, Trevor Lewis, Dustin Brown, Anže Kopitar, Adrian Kempe in Alex Iafallo so dosegli gole za kralje, kapetan kraljev je vpisal tudi podajo. Kopitar je v dobri formi, na zadnjih 13 tekmah je zbral 15 točk (trije goli, 12 podaj). Kopitar ostaja najučinkovitejši igralec kraljev s 53 točkami na 51 tekmah, 19 zadetki in 34 podajami. Na vrhu lestvice najučinkovitejših igralcev lige NHL je še naprej Nikita Kučerov, ki je ponoči za zmago Tampe prispeval dve podaji. Kučerov ima 66 točk, 27 golov, 39 podaj.

Kralji so potrebovali takšno zmago za povrnitev samozavesti po porazu v gosteh pri Nashville Predators, ki so kralje premagali s 5:0. Kalifornijsko moštvo je z zmago skočilo na sedmo mesto v razvrstitvi zahodne konference lige NHL. Kralji so imeli tudi nekaj sreče. Sodniki so po ogledu posnetka razveljavili zadetek branilca kojotov Niklasa Hjalmarssona.

Los Angeles je v vseh statističnih elementih z 61 točkami (28 zmagami, 19 porazi, petimi porazi po podaljških) poravnan z moštvom Minnesota Wild, ki je izgubilo v gosteh pri Dallasu z 1:6. Vodilni Vegas ima 72 točk (34 zmag, 13 porazov, 4 poraze po podaljšku). Naslednja tekma kralje čaka v sredo, ko bodo gostili Edmonton Oilers.

Izidi:
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes        6:0
Montreal Canadiens - Anaheim Ducks         5:2
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators      3:4 (kazenski streli)
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins    3:1
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs        4:1
Buffalo Sabres - St. Louis Blues           0:1
Florida Panthers - Detroit Red Wings       3:2
New York Islanders - Columbus Blue Jackets 4:3
Winnipeg Jets - Colroado Avalanche         3:0
Nashville Predators - New York Rangers     5:2
Dallas Stars - Minnesota Wild              6:1
Calgary Flames - Chicago Blackhawks        4:3 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning    2:4

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.