Hokej

VIDEO: Gol Kopitarja ob zmagi kraljev proti Anaheimu

Los Angeles, 16. 11. 2014 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so v domači dvorani Staples Center premagali kalifornijskega rivala Anaheim Ducks (3:2). Odločitev o zmagovalcu je padla v podaljšku, uspešen je bil Stoll. Slovenski hokejist Anže Kopitar je k zmagi prispeval gol.

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na nedeljo doma po podaljšku premagalo Anaheim Ducks s 3:2. V Staples Centru se je izkazal tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je v zadnji tretjini izenačil na 2:2 in tekmo prevesil v podaljšek. Zmago za domače je v dodatnem delu prispeval Jarret Stoll ob igralcu več. To je bil prvi "power play" gol Los Angelesa po 2. novembru, kralji pa so tudi prekinili serijo dveh zaporednih porazov. Vratar Jonathan Quick je pri zmagovalcih ubranil 27 od 29 strelov, njegov tekmec Andersen pa 34 od 37. Slovenski hokejist je trikrat ustrelil proti golu, na ledu pa je prebil dobrih 20 minut. Trener Sutter je premešal napadalne trojke, tako da sta ob Kopitarju igrala Marian Gaborik in Jeff Carter. Do prve spremembe izida je prišlo v 29. minuti, Quick je najprej še odlično posredoval ob dveh nevarnih poskusih gostov, po sodniškem metu pa je bil ob srečnem drugem poskusu Emersona Etema nemočen za 0:1. Domači so nato udarili preko hitrega protinapada Jarreta Stolla in Tylerja Toffolija, slednji pa je z osmim golom v sezoni (ob igralcu manj) rezultat poravnal na 1:1. Veselje v dvorani je bilo kratkotrajno, saj je dobro minuto pred koncem tretjine sijajno podajo Bryana Allena izkoristil Ryan Kesler, ki je Quicka ugnal od strani s strelom pod prečko za 2:1.

Domači so naposled le izenačili. Hitri podaji Jakea Muzzina in Drewa Doughtya je s strelom od daleč izkoristil Kopitar. Tekma se je v zadnjem delu nadaljevala s hitro in dinamično igro ter odličnimi obrambami obeh vratarjev. Ekipi sta še drugič v slabih treh dneh zmagovalca iskali v podaljšku oziroma kazenskih strelih. Za račke je bila to že peta zaporedna tekma, ki je odšla v podaljšek. Justin Williams je nato že v tretji minuti dodatnega dela prodrl od strani, pred vrati je palico podstavil Stoll in Frederika Andersena ukanil med nogama za domačo zmago s 3:2. Stoll je s tem dosegel prvi gol v sezoni in hkrati 200. točko v dresu kraljev v ligi NHL. Kralji bodo po treh tekmah v manj kot štirih dneh imeli prost dan, naslednja tekma pa jih čaka v noči na sredo, ko v Staples Center prihaja Florida.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Boston Bruins - Carolina Hurricanes 2:1
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 3:2 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 6:3
New Jersey Devils - Colorado Avalanche 2:3
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 2:1
St. Louis Blues - Washington Capitals 4:1
Dallas Stars - Minnesota Wild 1:2
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 6:2
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 5:2
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 3:2 (kazenski streli)
Nashville Predators - Winnipeg Jets 2:1
Calgary Flames - Ottawa Senators 4:2
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
16. 11. 2014 20.32
+1