Hokej

VIDEO: Boston zmagal po podaljšku, St. Louis zabeležil 1000. točko

Boston, 29. 11. 2014 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti onstran Atlantika so, potem ko je bila v četrtek na sporedu le ena tekma, v petek odigrali 11 dvobojev. Štirje so se končali po podaljšku ali kazenskih strelih, najvišjo zmago s 5:0 pa je proti Columbusu dosegel Vancouver.

New York Rangers so brez večjih težav s 3:0 ugnali Philadelphio, junak večera pa je bil Martin St. Louis. Z golom in podajo se je namreč vpisal med redke izbrance v ligi, ki so presegli 1000 točk. "Največ zaslug gre ljudem, ki so mi pomagali v moji karieri. A ponosen sem tudi nase, tega ne skrivam, gre za velik dosežek," je dejal St. Louis. V Chicagu so veseli, da se prebuja zvezdnik Patrick Kane. Na tekmi z Anaheimom je dosegel dva gola, skupno jih ima v sezoni deset, pet na zadnjih sedmih tekmah. Nekaj več dela so imeli igralci Washingtona, ki so na tekmi z New York Islanders zapravili vodstvo z 2:0 in dobili dva gola v manj kot minuti, nato pa so ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin - dosegel je tretji gol svoje ekipe - in soigralci stvari postavili na svoje mesto in zmagali.

Popoln preobrat pa je uspel igralcem Detroita: New Jersey je v 21. minuti vodil s 4:1, a nato povsem popustil. Rdeča krila so se vrnila, v zadnji tretjini izenačila, po kazenskih strelih pa je Detroit celo zmagal, odločilni gol je dosegel Gustav Nyquist. V slabo tolažbo je bil vragom le gol veterana Jaromira Jagra, že njegov 709. v karieri, po katerem je zdaj sam na šestem mestu večne lestvice strelcev v NHL. Končni izid 5:0 ne kaže povsem pravega razmerja moči na tekmi med Vancouvrom in Columbusom. Gostje so štiri gole dosegli v zadnji četrtini, domače pa je v obup spravljal vratar Ryan Miller, ki je drugič na dveh tekmah mrežo ohranil nedotaknjeno, tokrat z 31 obrambami.

St. Louis je proti Edmontonu dvakrat lovil zaostanek in ga v zadnji tretjini tudi dvakrat ujel, v podaljšku pa nato še zmagal, za dve točki je poskrbel Vladimir Tarasenko. Nenavaden scenarij za zmago so imeli tudi pri Minnesoti. Vodstvo s 3:0 po 12 minutah tekme z Dallasom je obetalo mirno nadaljevanje, toda sledili so štirje goli domačih in Minnesoto je v podaljšek rešil šele Thomas Vanek v 59. minuti, nato pa je Marco Scandella zadel za 5:4.

Izidi:

Philadelphia Flyers - New York Rangers 0:3
Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 1:4
Washington Capitals - New York Islanders 5:2
Bosotn Bruins - Winnipeg Jets 2:1 (podaljšek)
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 2:1
New Jersey Devils - Detroit Red Wings 4:5 (kaz. streli)
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 2:4
Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks 0:5
Florida Panthers - Ottawa Senators 3:2
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 4:3 (podaljšek)
Dallas Stars - Minnesota Wild 4:5 (podaljšek)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.