Hokej

VIDEO: Versteeg in Kane za četrto zaporedno zmago Chicaga

Chicago, 04. 12. 2014 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V profesionalni hokejski ligi so odigrali štiri tekme. Najdaljša je bila v Anaheimu, kjer so rački po kazenskih strelih premagali Philadelphio in se s 37. točko zavihteli na sam vrh prvenstvene razpredelnice.

Veselje hokejistov Chicaga.
Veselje hokejistov Chicaga. FOTO: Reuters

Gosti, ki so sredi druge tretjine, v kateri je padlo kar šest golov, vodili s 3:1 so bili na koncu lahko zadovoljni tudi s točko, saj so si podaljšek in pozneje kazenske strele zagotovili 1,8 sekunde pred zadnjim zvokom sirene, strelec gola je bil temnopolti Wayne Simmonds. Odločilni gol pa je v drugi seriji kazenskih strelov dosegel Corey Perry. "Čeprav smo bili večji del tekme v prednosti in čeprav že šeste zaporedne tekme nismo zmagali, smo na koncu lahko zadovoljni z rezultatom. Pri 3:1 bi morali zapreti tekmo, igrati pametneje. Tako pa smo z lastnimi napakami v obrambi gostom dovolili, da so storili preobrat. A na srečo smo si v zadnjih trenutkih zagotovili vsaj točko," je po tekmi dejal gostujoči trener Craig Berube. Po rednem delu ni bilo zmagovalca tudi na tekmi med Winnipegom in Edmontonom, le da je v Winnipegu odločitev o zmagovalcu padla že v podaljšku, in sicer že v njegovi 17. sekundi, ko je v polno za domače zadel Matthieu Perrault. Edmontonu pa je točka zadostovala, da je zadnje mesto v ligi vsaj začasno predal Columbusu. Chicago je dosegel četrto zaporedno zmago, s 4:1 je doma premagal St. Louis. Za uspeh sta najbolj zaslužna Kris Versteeg in Patrick Kane, prvi je v zadnji tretjini povedel svojo ekipo v vodstvo z 2:1, nato pa je še dvakrat podal za gola, ki jih je dosegel Kane.

Minnesota je z 2:1 premagala Montreal, ki je zamudil priložnost, da pride na prvo mesto lige. Zmaga gostiteljev je povsem zaslužena, saj so dve tretjini povsem prevladovali na ledu (streli 30:10). Da niso zabeležili bolj prepričljive zmage je zaslužen predvsem vratar gostov Carey Price, ubranil je 33 strelov.

Izidi:
Minnesota Wild - Montreal Canadiens 2:1
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4:1
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 3:2 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers 5:4 (kazenski streli)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.