Hokej

VIDEO: V Detroitu odločitev o zmagovalcu po maratonu izvajanja kazenskih strelov

Boston, 22. 12. 2014 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na tekmah lige NHL, ki so jih onstran Atlantika igrali ponoči po slovenskem času, je kar štirikrat odločal dodatni del igre. Najdlje je hokejski večer trajal v Detroitu, kjer je Colorado zmagal po devetih serijah kazenskih strelov, le eno manj pa je za zmago proti Edmontonu potreboval Dallas.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Colorado Avalanche
    01:21
    Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Colorado Avalanche
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Buffalo Sabres
    02:02
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Buffalo Sabres

V New Yorku je gostovala najslabša ekipa vzhodne konference Carolina. A za domače rangerje to ni bil dovolj velik izziv, gostom niso napolnili mreže, za zmago pa je bil dovolj le en zadetek Ryana McDonagha. Vratar Cam Talbot pa je z le 18 obrambami prišel do novega "shutouta". Philadelphia je bila po dveh tretjinah na robu poraza z Winnipegom po zaostanku z 1:3, toda Vincent Lecavalier je v zadnji tretjini dosegel dva gola in s tem izsilil podaljšek. Ta pa je trajal le deset sekund, saj je Jakub Voraček že prvo akcijo kronal z zadetkom, s svojim drugim na tekmi, in s tem razveselil tudi vratarja Roba Zeppa, ki je prvič igral v NHL in zbral 25 obramb. Junaka z dvema goloma so imeli tudi v ekipi Bostona. Dougie Hamilton je prvi načel Buffalo, potem pa v zadnji tretjini, minuto in pol pred koncem, poskrbel še za izenačenje in podaljšek. Ta je bil uspešen za kosmatince, saj je Loui Eriksson poskrbel, da je zmaga ostala doma. Manj izenačen je bil boj v Chicagu. Domači so Toronto odpravili s 4:0, med strelci sta bila v zadnji tretjini tudi domača zvezdnika Patrick Kane in Jonathan Toews.

Veselje hokejistov Bostona.
Veselje hokejistov Bostona. FOTO: Reuters

Za domače pa je bila tekma tudi precej čustveno obarvana, saj so nekaj ur prej izvedeli za smrt moža, ki je skrbel za njihovo opremo, v spomin na Clinta Reifa pa so igralci na čeladah imeli napise CR. "Še vedno ne moremo verjeti. S tem, da smo odigrali tako dobro tekmo, smo se na nek način oddolžili našemu prijatelju Clintu," je po tekmi dejal Toews. Vratar Antti Raanta je z 31 obrambami drugič v sezoni ostal nepremagan. V Detroitu se je vse pomembno dogajalo v zadnji tretjini in dodatku, ki pa ni bil prav kratek. Pavel Dacjuk je poskrbel za domače vodstvo, izenačil pa je Erik Johnson. Podaljšek ni prinesel odločitve, pri kazenskih strelih pa so potrebovali kar devet serij, preden je bil znan zmagovalec. Mož odločitve je bil Jarome Iginla, ki je le premagal Petra Mrazeka, ta je pred tem ustavil šest strelov njegovih soigralcev. Več golov in le eno serijo manj kazenskih strelov so videli gledalci v Edmontonu, ki pa niso mogli biti prav zadovoljni z razpletom. Še v 37. minuti so namreč domači vodili s 5:2, potem pa je stvari v svoje roke vzel Tyler Seguin; za Dallas je dosegel dva gola v zadnji tretjini in prispeval levji delež k izenačenju, pri kazenskih strelih pa je tudi zadel enega, odločilnega pa Shawn Horcoff.

Izid:

Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 1:2 (kaz. streli)
Edmonton Oilers - Dallas Stars 5:6 (kaz. streli)
Boston Bruins - Buffalo Sabres 4:3 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs 4:0
New York Rangers - Carolina Hurricanes 1:0
Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 3:4 (podaljšek)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.