Hokej

VIDEO: Mestni derbi pripadel Islandersom

New York, 14. 01. 2015 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Nashvilla so trenutno najuspešnejše moštvo profesionalne hokejske lige. Domača zmaga s 5:1 proti Vancouvru je bila že njihova četrta zaporedna, z njo so zdaj sami na vrhu prvenstvene razpredelnice, pred Anaheimom imajo dve točki prednosti.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Rangers - New York Islanders
    01:33
    Vrhunci tekme New York Rangers - New York Islanders
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild
    01:49
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild

Nashville je po dveh tretjinah vodil z 2:1, nato pa se mu je na začetku tretje poškodoval vratar Pekka Rinne, ki je zadnji poraz v rednem delu tekme zabeležil 13. decembra. A to domačih hokejistov ni zmedlo, dosegli so še tri gole, za kar je delni krivec tudi nezanesljivi gostujoči vratar Carter Hutton. Četrto zaporedno zmago so zabeležili tudi igralci Bostona, v domači dvorani so s 4:3 premagali Tampo. Dva gola za Boston je dosegel 18-letni Čeh David Pastrnak, pri gostih pa je enak dosežek uspel Stevenu Stamkosu, ki se je s 25. golom v sezoni prebil na tretje mesto lestvice strelcev. Gol več imata v svoji zbirki le Tyler Seguin in Rick Nash. Še za zmago dlje od serije Nashvilla in Bostona traja serija zmag St. Louisa, ki je tokrat s 4:2 premagal Edmonton. Pravi festival golov pa so videli gledalci v Winnipegu, kjer so domači Jets kar z 8:2 ugnali Florido. Kar štiri gole je dosegel Mathieu Perreault, kaj takega mu v karieri pred tem še ni uspelo. Domači trener Paul Maurice je bil po tekmi zadovoljen tudi zaradi jubileja, to je bila njegova 500. zmaga v NHL.

John Tavares
John Tavares FOTO: Reuters

Podobno točo golov kot v Winnipegu so uprizorili tudi igralci v Pittsburghu, kjer so domači pingvini s 7:2 nadigrali Minnesoto, a na tej tekmi posamezniki niso izstopali, nihče ni dosegel več kot enega gola. Dallas je s 5:4 ugnal Ottawo, San Jose s 3:2 Arizono, derbi med newyorškima ekipama je s 3:0 pripadel Otočanom, Detroit je s 3:1 premagal Buffalo, edino tekmo, ki se ni končala po rednem delu, pa so odigrali hokejisti Caroline in Colorada, po streljanju kazenskih strelov so jo s 3:2 dobili domači.

Izidi:
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 4:3
New York Rangers - New York Islanders 0:3
Carolina Hurricanes - Colorado Avalanche 3:2 (kazenski streli)
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 4:2
Dallas Stars - Ottawa Senators 5:4
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 1:3
Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild 7:2
Winnipeg Jets - Florida Panthers 8:2
Nashville Predators - Vancouver Canucks 5:1
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 2:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.