Hokej

VIDEO: Los Angeles izgubil v kalifornijskem derbiju, Montrealu 'golijada' proti newyorškim otočanom

Los Angeles, 18. 01. 2015 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Derbi kalifornijskih tekmecev v ligi NHL v mestu angelov je pripadel moštvu Anaheim Ducks, ki so domačo ekipo Los Angeles Kings premagali po kazenskih strelih s 3:2. Anže Kopitar je zadel gol v za vodstvo z 2:1, pri kazenskih strelih pa je vratar račkov Frederik Andersen njegov poskus ubranil.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - New York Islanders
    02:04
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - New York Islanders
  • Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Nashville Predators
    01:42
    Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Nashville Predators

Hokejsko poslastico je odločil Jakob Silfverberg, potem ko tudi Kopitarjev kolega Marian Gaborik ni bil uspešen. Pred derbijem pacifiške skupine z Anaheimom so v hokejskem hramu Los Angeles Kings počastili slovitega branilca Roba Blakea, čigar dres s številko 4 so kot petega obesili pod strop znamenite dvorane. Tekmec Los Angelesa Anaheim je s četrto zaporedno zmago in 66 točkami prevzel vodstvo v razvrstitvi lige NHL, potem ko je Nashville izgubil pri Detroitu s 5:2. Los Angeles si s Calgaryjem, oba imata po 51 točk, po drugem porazu v vrsti deli osmo mesto na zahodnem delu. Navijači v do zadnjega kotička zapolnjeni dvorani v prvi tretjini niso videli zadetka. Prvič je Staples Center spravil na noge Alec Martinez v 29. minuti za vodstvo 1:0, v 35. minuti je Ryan Getzlaf izenačil na 1:1, poldrugo minuto pred koncem tretjine pa je power play priložnost izkoristil Anže Kopitar za vnovično vodstvo Los Angelesa. Edini gol v tretji tretjini, ob številčni prednosti, je dosegel Sami Vatanen, rački pa so s tem izsilili podaljšek. Po podaljšku brez zadetkov so sledili kazenski streli, v kateri pa kralji niso bili uspešni, vratar Anaheima Frederik Andersen je ubranil strele Jeffa Carterja, Kopitarja in Gaborika.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Los Angeles v noči na torek po slovenskem času čaka še sedma zaporedna tekma v Staples Centru, ko bodo gostili neposredne tekmece za mesto v končnici iz pacifiške skupine Calgary, v noči na četrtek pa bo sledilo gostovanje pri kalifornijskih tekmecih San Jose Sharks.

Izidi:

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 2:3 (kazenski streli)
Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 3:2 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Nashville Predators 5:2
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets 1:3
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 3:4
St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs 3:0
Montreal Canadiens - New York Islanders 6:4
Florida Panthers - Edmonton Oilers 2:3 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 2:3
Dallas Stars - Washington Capitals 5:4
Minnesota Wild - Arizona Coyotes 3:1
San Jose Sharks - Calgary Flames 3:4 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hockeyfan
19. 01. 2015 11.06
-1
res pa je, da pogrešamo kakšno vragolijo pri penalu....tako kot prejšnja leta. Kopi, bodi še naprej strah in trepet vratarjev....sicer pa naštudiran gol...kapo dol...še kar nasedajo.
Crop Circle
18. 01. 2015 21.35
Gledalci na sliki v ozadju se pa bašejo s hamburgerji.
JAMES23
18. 01. 2015 20.00
pa kaj si ja nor..........opet evrogol kopija hehehehehehhe.pa ta res nima konkurence z rusim švedim fincim...........:d za*