Hokej

VIDEO: Detroit Red Wings in Minnesota Wild presenetili v gosteh

New York, 17. 04. 2015 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V hokejski ligi NHL moštva nadaljujejo s tekmami prvega kroga končnice. Domači zmagi sta zabeležili moštvi New York Rangers in Anaheim Ducks, v gosteh pa je uspelo zmagati ekipama Detroit Red Wings in Minnesota Wild.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme NY Rangers - Pittsburgh Penguins
    01:21
    Vrhunci tekme NY Rangers - Pittsburgh Penguins
  • Vrhunci tekme St. Louis Blues - Minnesota Wild
    01:48
    Vrhunci tekme St. Louis Blues - Minnesota Wild

Hokejisti Anaheima so z zmago začeli končnico v ligi NHL. Na domačem ledu so s 4:2 odpravili Winnipeg, ključni mož pa je bil Corey Perry, ki je k uspehu prispeval kar štiri točke. Perry je dosegel dva gola in dve podaji, izdatno pa je svoji ekipi pomagal tudi Ryan Getzlaf z golom in dvema podajama. Anaheim je po dveh tretjinah zaostajal z 1:2, v zadnjem delu igre pa so rački dosegli tri zadetke, od tega dva Perry. Ob Perryju in Getzlafu je zadel še Sami Vatanen, pri gostih pa sta se med strelce vpisala Adam Lowry in Drew Stafford.

Na domačem igrišču so bili uspešni tudi New York Rangers, ki so z 2:1 odpravili Pittsburgh. Newyorčani so oba zadetka dosegli v prvi tretjini, strelca sta bila Derick Brassard in Ryan McDonagh. Pri gostih je bil uspešen zgolj Blake Comeau. Eden zvezdnikov Pittsburgha Sidney Crosby je sprožil vsega en strel.

V Detroitu sta blestela predvsem Pavel Dacjuk z dvema zadetkoma in mladi vratar Petr Mrazek, ki je k zmagi v gosteh pri Tampa Bayu s 3:2 prispeval kar 44 obramb. Domači, ki so bili najboljša domača ekipa v ligi, so sicer proti vratom gostov sprožili kar 46 strelov, medtem ko so na drugi strani gosti tri zadetke dosegli iz vsega 14 poskusov. Ob Dacjuku je za Detroit zadel še Luke Glendening, medtem ko sta za domače zadetka prispevala Brian Boyle in Nikita Nesterov. "Našli smo pot do zmage kot ekipa. To sicer ni bila pot, ki bi si jo zamislil pred tekmo, toda nič zato. Pomembno je, da smo zmagali," je ameriškim medijem po tekmi povedal trener Detroita Mike Babcock, ki je postal deseti strateg z 80 zmagami v končnici NHL. "

Prav tako v gosteh pa je prvo zmago vpisala Minnesota, ki je slavila v St. Louisu s 4:2. Za goste so zadeli Jason Zucker, Dumba, Mikael Granlund in Jason Pominville, dva gola so gostje dosegli v prazno mrežo. Pri domačih sta bila uspešna Jaden Schwartz in Alexander Steen. Za Winnipeg je to prvi nastop v končnici po sezoni 2006/2007.

Izidi:
- končnica, 1. krog:
- vzhodna konferenca:
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2:1
(New York vodi v zmagah z 1:0)
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 2:3
(Detroit vodi v zmagah z 1:0)

- zahodna konferenca:
St. Louis Blues - Minnesota Wild 2:4
(Minnesota vodi v zmagah z 1:0)
Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 4:2
(Anaheim vodi v zmagah z 1:0)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOPITES
17. 04. 2015 10.09
+2
Go Rangers !!!!