Hokej

VIDEO: Tampa in Washington korak do konferenčnega finala, Johnson zadel sekundo pred koncem

Washington, 07. 05. 2015 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Tampe in Washingtona so le še korak oddaljeni od finala vzhodne konference lige NHL. Tampa je v tretji tekmi z 2:1 doma premagala Montreal in povedla s 3:0 v zmagah, z istim izidom je bil Washington prav tako doma boljši od New Yorka Rangers, v zmagah zdaj vodi s 3:1.

Obračun v Tampi je postregel s pravo dramo. Domači so v prvi tretjini z golom Alexa Killorna povedli, toda nato pobudo povsem prepustili tekmecem in le vratarja Benu Bishopu se lahko zahvalijo, da gosti niso zatresli mreže vse do deset minut pred koncem. Takrat je plošček vendarle zbezal v gol Brandan Gallagher, ki je na tekmi praznoval svoj 23. rojstni dan. Videti je bilo, da je svoji ekipi priboril podaljšek, toda tik pred zvokom sirene so domači dosegli še en gol, po podaji trenutno najučinkovitejšega branilca končnice Šveda Victorja Hedmana ga je dosegel Tyler Johnson. Domači vratar se je pred golom odlično znašel, dvorana se je veselila, a sodniki so vendarle morali pogledati, ali je zadetek dosegel še pravočasno. Ugotovili so, da je plošček golovo črto prečkal 1,1 sekunde pred koncem, veselje domačih tako ni bilo zaman. "Nisem vedel, da je šlo tako na tesno. Igralci nimamo točne predstave, koliko sekund je pred koncem. Tudi sam nisem bil čisto prepričan, toda vse se je srečno izteklo, občutek je enkraten," je bil zadovoljen Johnson, ki je s svojimi soigralci Montreal letos premagal že sedmič v nizu.

Tyler Johnson
Tyler Johnson FOTO: Reuters

Nekoliko prej je padel odločilen gol na četrti tekmi serije med Washingtonom in New York Rangers. Na začetku zadnje tretjine ga je dosegel mladi, 20-letni Šved, rojen v Avstriji, Andre Burakowsky. Novinec v ligi je dosegel tudi prvi gol, s katerim je v drugi tretjini izničil prednost gostov, zato si bo tekmo zagotovo zapomnil za vso življenje. "Doslej sem se preveč zapletal, soigralci in trener so mi govorili, da moram več streljati. Danes sem jim dokazal, da zmorem. Imel sem še nekaj priložnosti, toda z dvema goloma v tako pomembni tekmi sem več kot zadovoljen," je bil ponosen mladi hokejist.

Drugi junak v domačem moštvu je bil Braden Holtby, ki je ubranil 28 strelov, med drugim je v zadnji tretjini preprečil izenačenje, potem ko je zaustavil kazenski strel Carla Hagelina.

Izidi, končnica, 2. krog:

- Vzhod:
Tampa Bay Ligtning - Montreal Canadians 2:1
- Tampa vodi s 3:0 v seriji.

Washington Capitals - New York Rangers 2:1
- Washington vodi v seriji s 3:1.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
07. 05. 2015 10.54
+2
drgač pa lep posnetek...še dober da sm tekmo gledo a ne 24.....
JAMES23
07. 05. 2015 10.53
+1
jaja gremo do finala.GO CAPS!!!!!!!!kje si kopites??:-)
KOPITES
07. 05. 2015 14.49