Hokej

VIDEO: Chicago je drugi finalist lige NHL

Anaheim, 31. 05. 2015 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Chicaga Blackhawks bodo še tretjič po letu 2010 nastopili v finalu lige NHL, kjer se bodo za Stanleyjev pokal udarili s Tampa Bay Lightning. Chicago je na odločilni sedmi tekmi zmagal v Anaheimu s 5:3.

Na današnji tekmi so gostje v prvem delu povedli z goloma kapetana Jonathana Toewsa, zmagovalec pa je bil znan v 34. minuti, ko sta zadela še Brandon Saad in Marian Hossa ter poskrbela za vodstvo s 4:0. Do konca druge tretjine je za domače prvi zadel Ryan Kessler, gledalci pa so spet oživeli v 52. minuti, ko je Corey Perry znižal na 2:4. A le dve minuti kasneje je Brent Seabrook poskrbel za 5:2, s čimer je poskrbel za mirno končnico. Le 42 sekund pred koncem je končni izid postavil Matt Beleskey. Patrick Kane je za zmagovalce dosegel kar tri podaje. "V tem dvoboju ni bilo lahkih tekem. Nič nam ni bilo podarjenega. Prav nikoli Anaheim ni popustil, ni igral slabo in prav vse smo si morali proti njim trdo priboriti," je po tekmi dejal junak večera Toews.

V sezoni 2014/15 so se hokejisti Chicaga na podoben način prebili v finale, kot so lani izgubili odločilni dvoboj za preboj v odločilni obračun z New Yorkom. Pred letom dni so v domači dvorani izgubili odločilno tekmo z Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Takrat je tekmo v razprodanem United Centru odločil branilec Los Angelesa Alec Martinez, kasneje pa je Los Angeles dobil Stanleyjev pokal, ki je bil s Hrušičanom Kopitarjem tako še drugič na ogled v Sloveniji.

Chicago si je zagotovil nastop v finalu lige NHL.
Chicago si je zagotovil nastop v finalu lige NHL. FOTO: Reuters

A tudi letošnja zmaga v konferenčnem finalu je le korak dlje od lanskega učinka. "Doslej nismo naredili še nič. Seveda je to velik korak, če ga primerjamo z lanskim in dobili smo priložnost. Zmago smo si seveda zelo želeli, a ključne tekme so šele pred nami," je po tekmi povedal Kane. Pričakovanja v finalu so velika, saj je bil Chicago v letih 2010 in 2013 prvak, zdaj se mu ponuja nova priložnost. Z zmago bi Chicago postal prva ekipa po Detroitu v obdobju 1997-2002, ki bi v šestih letih osvojil tri naslove. Uspeh bi bil toliko večji, saj je liga leta 2005 uvedla takoimenovani salary cap, ki izenačuje možnosti ekip. Chicago je Stanleyjev pokal doslej osvojil petkrat, nazadnje leta 2013. Tampa je bila prvak le leta 2004.

Finale, Zahodna konferenca:
Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 3:5
(Chicago se je s 4:3 v zmagah uvrstil v finale Stanleyjevega pokala)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hockeyfan
02. 06. 2015 09.17
+1
lepo, indijanci. Poleg Kingsov za mene najbolj fan ekipa v Nhl-u. Gremo do konca....
wampl
31. 05. 2015 13.31
+2
anaheim pa že kar tradicionalno sedmo tekmo pušne doma :D