Hokej

VIDEO: Dallas in Carolina do zmage šele v podaljšku

New York, 30. 10. 2015 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so odigrali osem tekem. Dve sta se končali po podaljšku, Dallas je s 4:3 na domačem ledu premagal Vancouver, Carolina pa je bila v gosteh s 3:2 boljša od ekipe New York Islanders.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Carolina
    02:31
    Vrhunci tekme New York Islanders - Carolina
  • Vrhunci tekme Dallas - Vancouver
    02:23
    Vrhunci tekme Dallas - Vancouver

Montreal pa je kljub porazu z 18 točkami ostal na čelu lige. Dve točki zaostajajo igralci Dallas Stars, ki so na svojem ledu po podaljšku ugnali Vancouver Canucks s 4:3. Montreal je sicer že po prvi tretjini vodil s 3:0, nato pa so domači zadeli štirikrat. Polovico zadetkov je prispeval Leon Draisaitl, prvega za znižanje na 1:3 v zadnji minuti druge tretjine, odločilnega dve minuti in dve sekundi pred koncem dvoboja. Za gostitelje sta bila uspešna še Brandon Davidson in Benoit Pouliot. Connor McDavid je dosegel dve podaji in je točke zbral na zadnjih sedmih tekmah, z 12 točkami pa je najboljši napadalec med novinci lige.

Tudi v Dallasu so gostitelji zaostajali z 1:3, nato pa drugo tekmo zapored po preobratu prišli do zmage. Dvoboj je po dveh minutah in 18 sekundah dodatnega dela igre odločil Jamie Benn. Slednji je s 17 točkami najučinkovitejši igralec lige. Poleg zadetka je bil tudi podajalec, dva gola pa je za domače prispeval Patrick Sharp.

Podaljšek je odločil tudi zmagovalca dvoboja med ekipama New York Islanders in Carolino Hurricanes, kjer so slednji slavili po zaslugi obrambnega igralca Rona Hainseyja, ki je zadel v tretji minuti dodatnega dela igre.

Izidi:
Dallas Stars - Vancouver Canucks                 4:3 (po podaljšku)
Tampa Bay Lightinig - Colorado Avalanche         1:2
New York Islanders - Carolina Hurricanes         2:3 (po podaljšku)
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils          1:4
Pittsburgh Penguins - Buffalo Subers             4:3
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens             4:3
St. Louis Blues - Anaheim Ducks                  2:1
Winnipeg Jets - Chicago Avalanche                3:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.