Hokej

VIDEO: Boston do zmage proti New Yorku z goloma v 123 sekundah

Boston, 28. 11. 2015 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL je Boston poraz spreobrnil v zmago v končnici tekme z dvema hitrima goloma. Montreal je prav tako v izvrstni formi, dobili so četrto zaporedno tekmo in vodijo na lestvici lige NHL z 38 točkami.

Boston je zabeležil peto zaporedno zmago, ko je na domačem ledu s 4:3 premagal New York Rangers. Gostiteljem se ni pisalo dobro, saj so nekaj minut pred koncem zaostajali za gol, saj so gostje v 50. minuti po zaslugi Millerja povedli s 3:2, Ryan Spooner (57.) in David Krejči (59.) pa sta v končnici zrežirala preobrat v dveh minutah in treh sekundah. Zadnji gol je padel 1:43 pred koncem tekme, saj gostje niso več uspeli doseči gola.

Montreal je v 2015/16 odločen, da se bori za naslov prvaka. Kanadčani so ponoči gostovali v New Jerseyju in se veselili zmage s 3:2 po kazenskih strelih. New Jersey je bil v rednem delu blizu uspehu, saj je v drugi tretjini povedel z 2:0, a sta Sven Andrighetto v 36. in Aleksej Galenčjuk v 52. minuti poskrbela za izenačenje. Andrighetto je v peti seriji odločil tudi kazenske strele. Za Montreal je bila to četrta zaporedna zmaga in je na prvem mestu v ligi NHL z 38 točkami.

Vse boljša je tudi Arizona, ki je po podaljšku ugnala Calgary Flames z 2:1 in zabeležila tretjo zmago v zadnjih štirih obračunih. Drugače je v Edmontonu, ki je izgubil še proti Detroitu, za zmago gostiteljev v podaljšku s 3:2 pa je poskrbel Niklas Kronwall, domači pa so za obe točki potrebovali le 26 sekund dodatnega časa.

Florida je po kazenskih strelih odpravila New York Islanders s 3:2, Washington Capitals Tampo s 4:2 Philadelphia je imela zmago proti Nashvillu zagotovljeno do 20 sekund pred koncem, nato pa izgubila v podaljšku proti Nashvillu s 3:2. Odločilni gol je dosegel novinec Shayne Gostisbehere. Minnesota pa se je veselila vrnitve napadalca Zacka Paradisa, kljub temu pa doma izgubila z Winnipegom z 1:3.

Podaljšan dan zahvalnosti je imel Hrušičan Anže Kopitar. V noči na nedeljo pa ga v domači dvorani čaka obračun s kralji proti branilcem naslova iz Chicaga, boljši iz tega dvoboja pa bo vsaj začasno četrtouvrščena, morda celo tretjeuvrščena ekipa zahoda. Nazadnje je Chicago potrdil dobro formo prav danes, ko se je veselil zmage s 3:2 v Anaheimu.

Izidi:
New Jersey Devils - Montreal Canadiens      2:3 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - Nashville Predators   3:2 (podaljšek)
Minnesota Wild - Winnipeg Jets              1:3
Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks          2:3
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning   4:2
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes        4:1
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 2:1 (podaljšek)
Boston Bruins - New York Rangers            4:3
Florida Panthers - New York Islanders       3:2 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers         4:3 (kazenski streli)
Dallas Stars - Vancouver Canucks            3:2 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - Calgary Flames            2:1 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.