Hokej

VIDEO: Tampa po podaljšku zmagala v New Yorku

New York, 07. 05. 2016 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so v noči na soboto igralci Tampe naredili predzadnji korak na poti do naslednjega kroga končnice. V četrti tekmi drugega kroga so v gosteh premagali New York Islanders z 2:1 po podaljšku, skupni izid v zmagah pa je zdaj 3:1.

Odločitev o zmagovalcu dvoboja je padla takoj na začetku podaljška. Zadel je Jason Garrison v 62. minuti, tako da so strele že drugič zaporedoma tekmo dobile po podaljšku. V rednem delu so sicer bolje začeli otočani, Kyle Okposo je poskrbel za vodstvo v peti minuti, ki je zdržalo do zadnje tretjine, ko je v 48. minuti izenačil Nikita Kučerov - isti igralec je zadel za izenačenje že na tretji tekmi, le da takrat pičlih 38 sekund pred koncem.

"Lep občutek. Vsaka zmaga v končnici je pomembna, če pa dosežeš takšno po podaljšku, je pa to še veliko olajšanje," je po tekmi dejal strelec zmagovitega gola Garrison.

Trener Tampe Jon Copper pa je pohvalil Kučerova. "Dokazal je, da ni imel le prebliska na eni tekmi. Kar nadaljuje in preseneča, super," je dejal strateg Tampe. Za zmagovalce je vratar Ben Bishop zbral 27 obramb, še posebej se je izkazal v prvi tretjini, ko so Newyorčani močno pritiskali, a je ob prejetem golu vseh preostalih 14 strelov ubranil. Floridska ekipa bo imela naslednjo priložnost za vstop v konferenčni finale na vzhodu že v nedeljo.

Izidi, končnica, 2. krog:
- vzhodna konferenca:
New York Islanders - Tampa Bay Lightning  1:2 (podaljšek)
(Tampa vodi s 3:1 v zmagah)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.