Hokej

VIDEO: Montreal ostaja nepremagljiva trdnjava

Pittsburgh, 13. 11. 2016 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL so odigrali 11 tekem. Hokejisti Montreal Canadiens ohranjajo prevlado na lestvici, potem ko so s kar 5:0 premagali goste Detroit Red Wings. Kanadčani so vpisali še deseto domačo zmago po vrsti ter kot edino moštvo v novi sezoni v ligi NHL na domačem ledu še niso doživeli poraza.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Detroit Red Wings
    02:21
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Detroit Red Wings
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs
    01:37
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs
Dvorana Bell Center ostaja nepremagljiva trdnjava v Montrealu, deset zaporednih domačih zmag na začetku sezone pa pomeni tudi rekord te kanadske franšize.
Dvorana Bell Center ostaja nepremagljiva trdnjava v Montrealu, deset zaporednih domačih zmag na začetku sezone pa pomeni tudi rekord te kanadske franšize. FOTO: Reuters

Za zmago so zaslužne tudi odlične obrambe vratarja Coreyja Pricea, ki je s 25 obrambami ohranil mrežo nedotaknjeno za še drugi shutout v sezoni. Dvorana Bell Center ostaja nepremagljiva trdnjava v Montrealu, deset zaporednih domačih zmag na začetku sezone pa pomeni tudi rekord te kanadske franšize. Canadiens so nazadnje tako dobro odprli sezono leta 1953. San Jose Sharks je s 3:1 ugnal Tampa Bay Lightning, Florida Panthers je bila po podaljšku s 3:2 boljša od New York Islanders, hokejisti New Jersey Devils so s 4:2 premagali Buffalo Sabres, Philadelphia Flyers je zmagala s 3:2 proti ekipi Minnesota Wild, Pittsburgh Penguins pa so s 4:1 ugnali Toronto Maple Leafs.

Carolina Hurricanes je s 5:1 odpravila Washington Capitals. Največ golov, kar dvanajst, je padlo v Nationwide Areni v Columbusu, kjer so domači Columbus Blue Jackets s kar 8:4 premagali St. Louis Blues. Hokejisti Nashville Predators niso prejeli zadetka in so s 5:0 odpravili Anaheim Ducks. Zmage so se veselili tudi hokejisti Boston Bruins, ki so bili z 2:1 boljši od Arizona Coyotes, ekipa New York Rangers pa je slavila s 4:1 v obračunu s Calgary Flames.

Izidi:

Montreal Canadiens - Detroit Red Wings             5:0
Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks              1:3
Florida Panthers - New Yorks Islanders             3:2 (podaljšek)
New Jersey Devils - Buffalo Sabres                 4:2
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild               3:2
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs          4:1
Carolina Hurricanes - Washington Capitals          5:1
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues            8:4
Nashville Predators - Anaheim Ducks                5:0
Arizona Coyotes - Boston Bruins                    1:2
Calgary Flames - New York Rangers                  1:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Beslic
13. 11. 2016 19.59
10:0 hahahaha :D