Hokej

VIDEO: V Pittsburghu so gledalci videli kar 13 golov in zmago pingvinov

Pittsburgh, 06. 12. 2016 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so odigrali štiri tekme, na vseh so slavili gostitelji. Največ golov so videli gledalci v Pittsburgu, domači hokejisti so premagali goste iz Ottawe z 8:5. Zvezdnik Pittsburgha je s 17 goli vodilni strelec v ligi.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Pittsburgh - Ottawa
    01:54
    Vrhunci tekme Pittsburgh - Ottawa
  • Vrhunci tekme Boston - Florida
    02:13
    Vrhunci tekme Boston - Florida

Aktualni prvaki so prišli do šestnajste zmage v sezoni, tretje po vrsti in so v izvrstni strelski formi. Na zadnjih treh tekmah so dosegli kar 19 golov. Eden od junakov Pittsburgha je bil tokrat 24-letni Bryan Rust, ki je zabil tri gole za svoj prvi karierni hat-trick, med strelce se je vpisal tudi kapetan pingvinov Sidney Crosby, ki je vknjižil še 17. zadetek v tej sezoni za vodstvo na lestvici najboljših strelcev. "Mislim, da niso pričakovali, da bom dosegel hat-trick," se je po koncu tekme pošalil Rust, ki je tekmo končal s štirimi točkami. Za tretji zadetek na tekmi je moral malce počakati, saj so ga sodniki priznali po ogledu posnetka. Ko so gol priznali, pa so navijači ledeno ploskev zasuli s kapami.

Ottawa je sicer v 28. minuti vodila že s 4:2, a so pingvini pripravili sanjski preobrat ter v naslednjih 32 minutah nanizali šest golov. Zadela sta tudi Jevgenij Malkin in Phil Kessel, ki sta vsak vpisala še po asistenci. Med strelce sta se vpisala tudi Matt Cullen in Justin Schultz. Sta pa trenerja posegla po menjavah vratarjev; pri domačih je Matt Murray zamenjal nerazpoloženega Marc-Andre Fleuryja, ki je dovolil štiri zadetke, pri gostih pa je Craiga Andersona, ki je zaustavil 36 strelov, prejel pa sedem zadetkov, nadomestil Mike Condon.

Columbus Blue Jackets je na domačem led s 4:1 nadigral Arizona Coyotes, medtem ko so hokejisti Washington Capitals na zmago nad Buffalo Sabres s 3:2 morali počakati na podaljšek. Tudi tekma v Boston, ki so jo domači Bruins dobili s 4:3 nad Florida Panthers, se ni končala po rednem delu. Pri poražencih je Jaromir Jagr dosegel že 754. gol v ligi NHL.

Izidi:
Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes      4:1
Washington Capitals - Buffalo Sabres         3:2 podaljšek
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators        8:5
Boston Bruins - Florida Panthers             4:3 podaljšek

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.