Hokej

VIDEO: Tatar s hat-trickom popeljal Detroit do zmage

Chicago, 18. 12. 2016 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL je ekipa Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings imela prost večer, zvečer bo gostovala v Bostonu. Pittsburgh je izgubil drugo zaporedno tekmo, tokrat so prvaki po podaljšku klonili v Torontu (2:1). Detroit je s 6:4 odpravil Anaheim.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Detroit - Anaheim
    03:05
    Vrhunci tekme Detroit - Anaheim
  • Vrhunci tekme St. Louis - Chicago
    02:10
    Vrhunci tekme St. Louis - Chicago

Hokejisti Toronto Maple Leafs, ki so šele na 13. mestu vzhodnega dela lige NHL, so doma z 2:1 po podaljšku presenetili vodilno moštvo tega dela lige Pittsburgh Penguins, ki ima 45 točk tako kot igralci New York Rangers, ki so v gosteh po kazenskih strelih z 2:1 ugnali Nashville Predators. Aktualni prvaki lige NHL Pittsburgh so doživeli drugi poraz zapored, prvega so jim zadali Anže Kopitar in soigralci, tokrat pa je bil po podaljšku boljši Toronto. Po dveh minutah dodatnega dela igre je tekmo odločil Jake Gardiner, njegov soigralec Frederik Andersen pa je ubranil 33 strelov; domači so s tem po treh porazih v nizu prišli do nove zmage. Igrali so veliko bolj napadalno kot tekmeci in gosti se lahko za točko zahvalijo čuvaju mreže Marc-Andreju Fleuryju, ki je zaustavil kar 47 poskusov domačih.

V vratih ekipe Rangers je tokrat namesto Anttija Raante drugič zapored stal Šved Henrik Lundqvist in zaustavil 31 strelov; na omenjenih dveh tekmah je tako dobil le en gol. Jimmy Vesey in Mats Zuccarello sta zadela v kazenskih strelih za zmago gostov iz New Yorka, ki so slavili petič na zadnjih šestih tekmah. Chicago in St. Louis sta se pomerila v ogrevanju pred zimsko klasiko, ki jo bosta odigrala 2. januarja na stadionu Busch. Blackhawks so do četrte zmage v nizu prišli v zadnji tretjini, ki so jo dobili s 3:0 po zadetkih Šveda Niklasa Hjalmarssona, domačina Vinnie Hinostroze in Rusa Artemija Panarina, slednji je zbral še dve podaji.

Vratar Montreala Carey Price (20 obramb) je slavil 250. zmago v ligi, premagal ga je le Nicklas Backstrom, ki je v 35. minuti izenačil na 1:1. Dobri dve minuti pozneje je končni izid postavil Jeff Petry, Artturi Lehkonen pa je dosegel edini zadetek v uvodni tretjini. Hokejisti Dallas Stars so prizadejali prvi poraz ekipi Philadelphia Flyers po 25. novembru. Slednji so klonili v gosteh z 1:3 in končali niz desetih zmag. Že na začetku tretjega dela igre je za vodstvo domačih z 2:1 poskrbel Adam Cracknell, 18 sekund pred koncem pa je zadnji gol na tekmi zabil Jordie Benn. Hokejisti Detroita so niz porazov prekinili z domačo zmago proti Anaheimu (6:4), hat-trick je dosegel Slovak Tomaš Tatar.

Izidi:
Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning     3:2 (po kazenskih strelih)
St. Louis Blues – Chicago Blackhawks      4:6
Nashville Predators – New York Rangers    1:2 (po kazenskih strelih)
Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins 2:1 (po podaljšku)
Ottawa Senators – New Jersey Devils       3:1
Detroit Red Wings – Anaheim Ducks         6:4
Washington Capitals – Montreal Canadiens  1:2
Carolina Hurricanes – Buffalo Sabres      2:1 (po kazenskih strelih)
Dallas Stars – Philadelphia Flyers        3:1
Minnesota Wild – Arizona Coyotes          4:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.