Hokej

VIDEO: Kralji v Dallasu klonili po podaljšku

New York, 24. 12. 2016 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Moštvo Los Angeles Kings je na čelu s kapetanom Anžetom Kopitarjem gostovalo v Dallasu. Zvezde so slavile po podaljšku (3:2), Hrušičan pa je v 20 minutah igre ostal brez podaje ali gola.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme NY Rangers - Minnesota
    02:57
    Vrhunci tekme NY Rangers - Minnesota
  • Vrhunci tekme Columbus - Montreal
    02:16
    Vrhunci tekme Columbus - Montreal

Ekipa Dallas Stars je v hokejski ligi NHL doma po podaljšku s 3:2 premagala Los Angeles Kings, za katere slovenski zvezdnik Anže Kopitar tokrat ni dosegel točke, v slabih 20 minutah na ledu pa je sprožil dva strela na gol gostiteljev. Kralji so na turneji devetih zaporednih tekem v gosteh, to je bila tekma številka sedem.

Srečanje je odločil novinec v ligi Esa Lindell, ki je premagal vratarja Jeffa Zatkoffa (28 obramb) po minuti in sedmih sekundah dodatnega dela igre. Kari Lehtonen je zaustavil 29 strelov gostov, za katere je oba zadetka dosegel Jeff Carter. Igralci Los Angeles Kings, ki so sedaj sedmi na zahodnem delu lige, bodo šele v noči na četrtek igrali v gosteh z Vancouver Canucks, NHL ima namreč krajši božični premor vse do naslednjih tekem, ki bodo v noči na 28. december.

"Videl sem, da so tekmeci opravili menjavo, ter takoj opazil, da lahko z Jamiejem Bennom prideva v položaj dva na enega, kar nama je uspelo. Podal mi je in na koncu je bilo dokaj lahko poslati plošček v mrežo," je 22-letni Lindell opisal odločilni gol. "Lepo je sicer, da smo osvojili točko, toda lahko bi dve. Zatkoff je odlično branil, tekmeci so se veliko gibali, mi pa smo se ustrelili v nogo po zelo slabi menjavi," je priznal Carter, ki je po treh minutah in petih sekundah goste povedel v vodstvo. Seguin je po vsega 43 sekundah druge tretjine z igralcem več na ledu izenačil, po treh minutah in pol zadnjega tretjega dela igre pa je domače v vodstvo povedel Faksa, ki je po svojem strelu odbiti plošček pospravil v mrežo.

Podobno je izenačil Carter sredi tega dela igre; Lehtonen je namreč njegov prvi strel odbil. Carter je dosegel devetnajsti gol v sezoni in je izenačen na drugem mestu lige s Patrikom Lainejem (Winnipeg Jets) in Davidom Pastrnakom (Boston Bruins), pred njimi pa je Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), ki je dosegel 24 golov.

Ekipa Columbus Blue Jackets je v derbiju z 2:1 premagala četrto ekipo vhodnega dela Montreal Canadiens in po dvanajsti zmagi v nizu prevzela vodstvo v celotni ligi. Ima 50 točk, eno manj pa je zbralo vodilno moštvo vzhodnega dela NHL Chicago Blackhawks, ki je na svojem ledu po podaljšku z 1:2 presenetljivo klonilo s ta čas najslabšo ekipo lige Colorado Avalanche. Srečanje je odločil Nathan MacKinnon po 25 sekundah podaljška. Chicago je sedaj po točkah izenačen z branilci naslova prvaka Pittsburgh Penguins, ki so doma s 4:1 ugnali New Jersey Devils.

Igralci New York Rangers so doma v drugem derbiju izgubili z drugouvrščeno ekipo zahodnega dela lige Minnesoto Wild s 4:7 in so točko in mesto pred Montrealom. Minnesota je zabeležila zanjo rekordno deseto zaporedno slavje. Tretji na zahodu so San Jose Sharks, ki so po podaljšku s 3:2 premagali Edmonton Oilers, s tem izidom in prav tako po podaljšku pa so hokejisti Caroline Hurricanes premagali Boston Bruins. Po kazenskih strelih so Florida Panthers doma izgubili z Detroit Red Wings s 3:4.

Anže Kopitar - 1
Anže Kopitar - 1 FOTO: AP

Izidi:
Dallas Stars - Los Angeles Kings            3:2 (po podaljšku)
New York Islanders - Buffalo Sabres         5:1
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens  2:1
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning   4:0
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils     4:1
New York Rangers - Minnesota Wild           4:7
Florida Panthers - Detroit Red Wings        3:4 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes - Boston Bruins         3:2 (po podaljšku)
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche     1:2 (po podaljšku)
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs       1:4
Calgary Flames - Vancouver Canucks          4:1
San Jose Sharks - Edmonton Oilers           3:2 (po podaljšku)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.