Hokej

VIDEO: Vratar Vancouvra Miller je spravljal Kopitarjeve kralje v obup

Vancouver, 29. 12. 2016 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL po božičnem premoru nadaljevali serijo gostovanj. V Vancouvru so izgubili z 1:2, izjemno razpoložen je bil vratar domačih Ryan Miller. Kapetan kraljev Anže Kopitar je v slabih dvajsetih minutah tekme štirikrat streljal proti vratom tekmeca, a ostal brez točke.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme St. Louis - Philadelphia
    02:09
    Vrhunci tekme St. Louis - Philadelphia
  • Vrhunci tekme Tampa Bay - Montreal
    01:55
    Vrhunci tekme Tampa Bay - Montreal

Na predzadnjem gostovanju, še osmem od devetih zapored, preden se bodo vrnili v Staples Center, so kralji v Rogers Areni izgubili proti Canucks z 1:2. Kapetan kraljev Anže Kopitar je v 19:54 minute štirikrat streljal proti vratom tekmeca, a ostal brez točke. Kralji so bili boljši tekmec, o čemer priča tudi razmerje v strelih (37:20). Ryan Miller je ustavil kar 36 strelov, od tega 17 v zadnji tretjini, vratar kraljev Peter Budaj je imel manj dela. "Lepo je bilo, da smo po božičnem premoru zmagali. Mislim, da smo igrali kar dobro. Igrali smo proti močnemu tekmecu. Danes nas je rešil Millsy, ki je bil naravnost neverjeten," je po tekmi dejal Eriksson.

Gostitelji so oba gola dosegli na začetku prvih dveh tretjin, prvega Loui Eriksson v 3. minuti tekme, odločilnega pa Henrik Sedin v 23. sekundi druge tretjine. Izid je v zadnji tretjini znižal Tanner Pearson. Še zadnje gostovanje v nizu kralje čaka v noči na četrtek po srednjeevropskem času, ko se bodo pomerili z Edmonton Oilers.

Florida Panthers so po kazenskih strelih doma z 2:3 izgubili proti Toronto Maple Leafs, hokejisti Tampa Bay Lightning pa so v domači dvorani po podaljšku ugnali vodilno ekipo atlantske skupine, Montreal Canadiens. Tyler Johnson je s svojim drugim golom večera po 1:36 minute podaljška odločil tekmo v korist gostiteljev, ki so še v zadnji tretjini zaostajali za dva gola. Trener gostov Michel Therrien je po tekmi razumljivo besnel nad svojimi varovanci: "To je nedopustno in neodgovorno!"

St. Louis Blues so s 6:3 premagali Philadelphia Flyers, vodilna ekipa prvenstva NHL in branilci naslova Pittsburgh Penguins pa so po zaostanku pripravili preobrat in s 3:2 ugnali Carolina Hurricanes. Zmago jim je prinesel Carl Hagelin.

Izidi:
Vancouver Canucks – Los Angeles Kings         2:1
Florida Panthers – Toronto Maple Leafs        2:3 (kazenski streli)
Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens      4:3 (podaljšek)
St. Louis Blues – Philadelphia Flyers         6:3
Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes     3:2

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.