Hokej

VIDEO: Anže Kopitar z golom pomagal ekipi Evropi do zmage

Washington, 15. 09. 2016 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred svetovnim pokalom v hokeju, ki ga bo gostil Toronto, se reprezentance merijo na prijateljskih tekmah. Tako se je selekcija Evrope, katere kapetan je Anže Kopitar, pomerila s Švedsko in zmagala (6:2). Hrušičan je dosegel zadnji gol za Evropo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Washingtonu sta se pomerili reprezentanci Evrope in Švedske. Anže Kopitar je igral v prvem napadu skupaj s Tomasom Tatarjem in Matsom Zuccarellom, igral je dobrih 20 minut. Najboljši igralec Evrope je bil 20-letni Nemec Leon Draisaitl, ki ga po stilu igre primerjajo prav s Kopitarjem. Nemški napadalec, sicer hokejist Edmontona, je dosegel "hat trick". Ostale gole so dosegli Slovak Tomas Tatar, Avstrijec Tomas Vanek in Kopitar, slednji v prazno mrežo 32 sekund pred koncem tekme. Za Švede sta gola dosegla Daniel Sedin in Patric Hornqvist. Švedi so bili boljši v strelih (36:24), a je za Evropo izvstno branil slovaški vratar Jaroslav Halak. To je bila zadnja prijateljska tekma za obe moštvi pred začetkom tekmovanja. Moštvo Evrope se bo na prvi tekmi turnirja pomerilo z reprezentanco ZDA.

Na drugi prijateljski tekmi je Kanada po podaljšku s 3:2 premagala Rusijo. Gole so dosegli Bergeron, Tavares in odločilnega Ryan Getzlaf, za Ruse sta zadela Ovečkin in Panarin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NisteResni
15. 09. 2016 11.15
-10
Reprezentanci Evrope in Svedske, pa kdo vas zaposluje, kam da prosnjo posljem, mal kvalitete vam nebi skodilo, pa ceprav nesolane.
bondjanez
15. 09. 2016 11.32
+8
Kaj ti ni jasno ? Kopitar je kapetan ekipe ki ne nastopa samostojno kot Svedska ampak so v njej igralci,ki ne igrajo v ekiph ki igrajo samostojno.
NisteResni
16. 09. 2016 12.46
Kaj tebi ni jasno, oz. vsem vam, ce igrajo igralci iz cele evrope, to se ni reprezentanca evrope, kot ni republika Evropa, ampak evropska unija