Hokej

VIDEO: Buffalo v Bostonu slavil po kazenskih strelih

New York, 18. 03. 2015 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Chicaga so v ligi NHL premagali newyorške otočane s 4:1, dva gola je dosegel Jonathan Toews. Še višjo zmago, 4:0, so dosegli hokejisti St. Louisa, ki so s 4:0 odpravili Calgary.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins
    01:44
    Vrhunci tekme New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Buffalo Sabres
    01:44
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Buffalo Sabres
Jonathan Toews
Jonathan Toews FOTO: Reuters

Jonathan Toews se ni izkazal le z goloma, pač pa je bil še podajalec pri dveh drugih zadetkih svoje ekipe, tako da je prvič v sezoni na eni tekmi zbral štiri točke. Toews je, odkar je Chicago izgubil enega od ključnih igralcev Patricka Kana zaradi poškodbe, v odlični formi, saj je na zadnjih desetih tekmah dosegel sedem golov in pet podaj. Odlično je razpoložen tudi vratar Brian Elliott. Njegov St. Louis Blues je zmagal brez prejetega gola, proti Calgaryju pa je s 25 obrambami še tretjič na zadnjih štirih dvobojih ostal nepremagan. Nekaj dvobojev se je končalo šele po dodatnem delu igre; v Raleighu je Ottawa v podaljšku zmagala z zadetkom Marka Stona 15 sekund pred koncem, v Bostonu pa je Buffalo po neodločenem izidu 1:1 v rednem delu odnesel obe točki po kazenskih strelih, edini uspešni izvajalec je bil Tyler Ennis. Minnesota je v Nashvillu v zadnji tretjini zaostanek za domačimi izničila, v podaljšku pa je Matt Dumba že v 22. sekundi odločil zmagovalca.

Že po 60 minutah pa je bilo vse jasno v Winnipegu, kjer je domače moštvo z učinkovito prvo tretjino odpravilo San Jose, veliko zaslug za zmago s 5:2 pa ima tudi vratar Ondrej Pavelec, ki je zbral 38 obramb.

Izidi:
Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 1:2 (podaljšek)
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2:0
Boston Bruins - Buffalo Sabres 1:2 (kazenski streli)
Florida Panthers - Montreal Canadiens 2:3
Nashville Predators - Minnesota Wild 2:3 (podaljšek)
Winnipeg Jets - San Jose Sharks 5:2
Chicago Blackhawks - New York Islanders 4:1
Calgary Flames - St. Louis Blues 0:4
Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers 4:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.