Hokej

VIDEO: Calgary preko Monahana do zmage v Washingtonu

New York, 14. 11. 2015 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL so odigrali štiri tekme, povsod so domače ekipe izgubile. Pittsburgh Penguins so z 1:2 klonili s Columbus Blue Jackets, Detroit Red Wings so z 2:3 izgubili s San Jose Sharks, Washington Capitals so po podaljšku izgubili proti Calgary Flames, Anaheim Ducks pa proti New York Islanders z 1:4.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - Calgary Flames
    02:48
    Vrhunci tekme Washington Capitals - Calgary Flames
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets
    02:32
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets

Tekmo v Washingtonu je odločil 21-letni Sean Monahan, ki šele tretjo sezono igra v NHL. V drugi minuti podaljška je namreč dosegel še svoj drugi gol na tekmi in tako Calgaryju v dodatnem delu priboril zmago s 3:2 nad Washingtonom. Za Monahana je bil to šesti gol sezone, v zadnjih štirih tekmah je zadel štirikrat. V prejšnji sezoni je skupaj zbral 31 golov, trener Bob Hartley pa ga je letos spodbudil, naj večkrat poizkusi, kar je že obrodilo sadove. "Kako drsa in preigrava ... Ko se takole premika po ledu, je vsekakor velika nevarnost za nasprotnikov gol," je za Monahana po tekmi dejal trener Calgaryja Hartley. Temu se lahko zdaj smeji, potem ko je njegova ekipa slabo začela sezono. Ekipa je doslej zmagala le šestkrat, od tega štirikrat šele v podaljšku. V Pittsburghu, kjer so pingvini morali z 1:2 priznati premoč Columbusu, je skušal podaljšek izsiliti Patric Hornqvist. Plošček je ob izidu 1:2 sprejel na nogo in ga preusmeril v gol, a so sodniki njegovo namero videli in gola niso priznali. Ves večer so imeli domači težave, kako plošček spraviti za hrbet razpoloženega gostujočega vratarja Sergeja Bobrovskega, ki je na koncu zbral 28 obramb in le za gol zgrešil svoj 12. shutout kariere.

Patric Hornqvist in Sidney Crosby
Patric Hornqvist in Sidney Crosby FOTO: Reuters

Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem na čelu, bodo naslednjo tekmo igrali v noči na nedeljo proti Edmontonu. Nato pa se dvakratni prvaki odpravljajo na daljšo gostujočo turnejo, ki jo bodo začeli na Floridi proti Panterjem v noči na sredo. Pred naslednjo domačo tekmo bodo kralji nato kar petkrat igrali v gosteh.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.