Hokej

VIDEO: Carter odločil tekmo brez golov iz igre

Los Angeles, 17. 10. 2014 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilci naslova lige NHL, hokejisti Los Angeles Kings, so zabeležili tretjo zmago na začetku nove sezone. Po kazenskih strelih so bili doma z 1:0 boljši od St. Louisa, tekmo je odločil Jeff Carter.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je bil spet eden najbolj obremenjenih igralcev v domači ekipi, v dobrih 24 minutah na ledu je v rednem delu sprožil tri strele, toda njegovi poskusi niso zadeli cilja. Prav tako Hrušičan ni bil uspešen pri izvajanju kazenskega strela. Igralci St. Louisa so imeli štiri dni počitka pred tekmo, na kateri so sprožili kar 43 strelov, vendar je vratar domačih Jonathan Quick ostal nepremagan tako v rednem delu kot tudi v podaljšku. V kazenskih strelih pa ni spustil ploščka v mrežo po strelih T.J. Oshiea, Alexandra Steena in Vladimirja Tarasenka. Quick je dvaintridesetič led zapustil brez prejetega zadetka in je s tem izenačil klubski rekord Rogiea Vachona. "Vsi vedo, kaj je Vachon pomenil v zgodovini kluba. Lepo je in kar nekako ponižno gledam na to, da sem se vpisal v to kategorijo. Toda na drugi strani na statistiko ne dam veliko. Štejejo zmage, lahko sem ponovno ponosen na celotno ekipo, ki je danes zmagala in mi nenazadnje pomagala, da sem ostal nepremagan. Dvajseterica mora igrati dobro, da se v eni uri to zgodi," je menil Quick. Kralji so bili blizu podobnemu uspehu na prejšnji tekmi, vendar so 21 sekund pred koncem dvoboja z Edmonton Oilers (6:1) prejeli edini zadetek.

Daniel Carcillo
Daniel Carcillo FOTO: Reuters

Še dve teki sta se končali po kazenskih strelih. Hokejisti New York Islanders so ugnali San Jose Sharks s 4:3, New York Rangers pa Carolino Hurricanes z 2:1. Doma so zmagali tudi igralci Washington Capitals z New Jersey Devils s 6:2, Montreal Canadiens z Boston Bruins s 6:4 in Ottawe Senators s Colorado Avalanche s 5:3. Ekipa Pittsburgh Penguins je na svojem ledu položila orožje v dvoboju s Dallas Stars (2:3), potem ko je še tri minute pred koncem vodila, odločilni gol pa dobila slabe tri sekunde pred koncem, ko je v polno zadel Tyler Seguin.

Izidi:
New York Islanders
- San Jose Sharks 4:3 - kazenski streli
Pittsburgh Penguins - Dallas Stars 2:3
Washington Capitals - New Jersey Devils 6:2
New York Rangers - Carolina Hurricanes 2:1 - kazenski streli
Montreal Canadiens - Boston Bruins 6:4
Ottawa Senators - Colorado Avalanche 5:3
Los Angeles Kings - St. Louis Blues 1:0 - kazenski streli

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.