Hokej

VIDEO: Chicago in Tampa Bay v boj za Stanleyjev poka

Tampa, 03. 06. 2015 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Amalie Arena v Tampi bo v noči na četrtek na sporedu prva finalna tekma končnice severnoameriške hokejske profesionalne lige NHL med domačo ekipo Chicago Blackhawks in Tampo Bay Lightning. V finalni seriji se igra na štiri zmage.

Več videovsebin
  • Zadnji trening Tampe pred začetkom finala lige NHL
    02:05
    Zadnji trening Tampe pred začetkom finala lige NHL
  • Zadnji trening Chicaga pred finalom lige NHL
    00:14
    Zadnji trening Chicaga pred finalom lige NHL

Tako Chicago kot Tampa Bay sta se v veliki finale lige NHL uvrstila z zmagama v sedmi tekmi konferenčnega finala. Chicago, ki je redni del lige NHL končal na četrtem mestu zahodne konference, je bil boljši od ekipe Anaheim Ducks, medtem ko je Tampa Bay, tretja ekipa vzhodne konference, premagala New York Rangers, najboljšo ekipo rednega dela severnoameriške hokejske profesionalne lige. V letošnji sezoni sta se letošnja finalista lige NHL pomerila dvakrat. Na prvi je Tampa Bay doma zmagala s 4:0, na drugi so bili doma s 3:2 po kazenskih strelih boljši hokejisti Chicaga, ki so leta 2013 tudi dvignili Stanleyjev pokal, kar jim je v 89-letni zgodovini uspelo še štirikrat. Prvič že daljnega leta 1934, nato še leta 1938, 1960 in 2010. Z manj bogato tradicijo in uspehi se lahko pohvalijo hokejisti Tampe, ki se je najmočnejši hokejski ligi na svetu pridružila šele leta 1992, vendar je ekipa s Floride leta 2004 že ob svojem prvem finalu v tem tekmovanju osvojila šampionsko lovoriko.

Joel Quenneville
Joel Quenneville FOTO: Reuters

Prednost domačega igrišča bo imela Tampa, ki ima s 25,8 leti najmlajšo ekipo v ligi NHL, na drugi strani je povprečna starost Chicaga 28,4 leta. Za Tampo bo to drugi finale v ligi NHL. V svojem prvem pred enajstimi leti so bili boljši od ekipe Calgary Flames. V letošnji sezoni so v končnici zahodne konference s 4:3 premagali Detroit Red Wings, s 4:2 Montreal Canadiens in v finalu s 4:3 še New York Rangers. Od leta 2012 jih vodi Jon Cooper. Chicago je imel na poti do finala lige NHL na videz nekoliko lažjo pot, saj je v končnici s 4:2 v zmagah izločil Nashville Predators, nato s 4:0 Minnesoto Wild s 4:0 in s 4:3 še Anaheim Ducks, najboljšo ekipo rednega dela zahodne konference. Njihov trener je izkušeni 56-letni Kanadčan Joel Quenneville, ki je ekipo ob jugozahodni obali Michiganskega jezera vodil tudi že ob obeh njenih zadnjih naslovih lige NHL.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
03. 06. 2015 15.07
STRELE STRELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!