Hokej

VIDEO: Vermette v drugem podaljšku poskrbel za zmago Chicaga

Chicago, 24. 05. 2015 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Chicago Blackhawks so v finalu zahodnega dela lige NHL po dveh podaljških s 5:4 premagali Anaheim Ducks in izid v zmagah izenačili na 2:2. Srečanje je odločil Antoine Vermette, ki je zadel po dobrih petih minutah drugega dodatnega dela igre.

Jonathan Toews
Jonathan Toews FOTO: Reuters
Tri točke na tekmi je zbral Brandon Saad z golom in dvema podajama, kapetan Jonathan Toews je zadel in podal, preostala strelca za domače sta bila Brent Seabrook in Patrick Kane, 47 obramb pa je imel vratar Corey Crawford za pomembno zmago Chicaga. Končnica tekme je bila zelo razburljiva. Ekipi sta v zadnjo tretjino vstopili izenačeni, saj je bilo na semaforju 1:1. Po samostojni akciji Saada je v prvi tretjini povedel Chicago, prek Emersona Etema pa so gostje v drugem delu izenačili. Domači so po zadetkih Toewsa in Seabrooka nato povedli s 3:1. Anaheim je po golih Ryanja Keslerja, Matta Beleskeyja in Coreyja Perryja kar naenkrat vodil s 4:3 in gledalci v United Centru, ki so pred tem že slavili zmago, so povsem utihnili. Ti trije zadetki so namreč padli v razmaku 37 sekund, kar je drugi najkrajši čas za tri zadetke v končnicah lige NHL. Toronto je pred tem trikrat zadel v 23 sekundah 12. aprila 1979 v dvoboju z Atlanto. Po šokantni seriji zadetkov med osmo minuto in 42 sekundo ter deveto minuto in 19 sekundo tretje tretjine je domača klop zahtevala odmor, po katerem je dobrih sedem minut pred koncem rednega dela izenačil Kane. Sledilo je dolgo obdobje brez zadetka, potem pa je udaril Antoine Vermette, tudi z nekaj sreče prišel do odbitega ploščka ter premagal vratarja Frederika Andersena (35 obramb) in končal dvoboj.

Corey Crawford
Corey Crawford FOTO: Reuters

V njem so se znova izkazale izjemne izkušnje sedanje sestave Chicaga, saj ima jedro ekipe za seboj več kot 100 tekem v končnicah za Stanleyjev pokal. "Zelo naporni so ti dvoboji, saj odloča vsak plošček, vsaka izmenjava, vsaka napaka. Nekako nam je danes uspelo najti pot do zmage. Imeli smo nekaj zelo pametnih potez, ki so nadgradili našo kolektivno igro. Ta je odločila. Pomembno je bilo pustili svoje ege in svoje želje v slačilnici, obenem pa imeti dovolj smelosti, da se zaključuje akcije tedaj, ko je to potrebno. To nam je ta večer uspelo," je menil kapetan Toews.

Izid:
Zahodna konferenca:
- finale:
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 5:4 (po dveh podaljških)
(izid v zmagah izenačen na 2:2)
- igrajo na štiri zmage.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.