Hokej

VIDEO: Chicagu uspel 'break' že v prvi finalni tekmi

Tampa, 04. 06. 2015 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V finalu lige NHL so igralci Chicago Blackhawks vknjižili prvo zmago. V gosteh so z 2:1 ugnali moštvo Tampa Bay Lightning. Gostitelje je v vodstvo povedel Alex Killorn, v zadnji tretjini pa je za Chicago najprej izenačil Teuvo Teravainen, pet minut pred koncem pa je gostom vodstvo priboril Antoine Vermette.

"To je precej neverjetno, želel sem le zadeti z visokim strelom in včasih se dobre stvari zgodijo same od sebe. Pred menoj je bilo veliko igralcev in bržkone vratar Ben Bishop mojega strela niti ni videl," je po zmagi dejal novinec Teuvo Tervainen. Zmago je gostom priboril Antoine Vermette, ki je lepo izkoristil podajo Tervainena. "Mislim, da smo s tem odločilnim golom na najlepši možni način prikazali, kako je treba igrati. Bili smo hitri in se dobro premikali, še posebno ob koncu tekme," pa je po tekmi dejal Vermette. Ben Bishop je pred vrati Tampe ustavil 19 strelov, poldrugo minuto pred koncem tekme pa ledeno ploskev zapustil v korist dodatnega napadalca, a Tampa ni uspela izenačiti. "Imeli smo možnost zmagati, a tega nismo izkoristili. Bili smo preveč medli in včasih je za zmago potrebno doseči več kot le en zadetek," pa je po porazu dejal trener Tampe Jon Cooper.

Chicago Blackhawks je v gosteh z 2:1 ugnal moštvo Tampa Bay Lightning in v seriji povedel z 1:0.
Chicago Blackhawks je v gosteh z 2:1 ugnal moštvo Tampa Bay Lightning in v seriji povedel z 1:0. FOTO: Reuters

Za Chicago, ki lovi že tretji Stanleyjev pokal v zadnjih šestih sezonah, je Corey Crawford zbral 22 obramb. Tekmo v dvorani Amalie si je ogledalo več kot 19.200 gledalcev.

Izid, finale, prva tekma:

Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Killorn 5.; Teravainen 54., Vermette 56.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dule100
04. 06. 2015 08.20
-5
In kdo je prvak na japonskem !?
JAMES23
04. 06. 2015 10.15
+1
ENA EKIPA KI SE IMENUJE ČAOBIMBEK...EVO PA VEŠ