Hokej

VIDEO: Crosbyjeva izjemna vizija in nesebičnost prinesla zmago prvakom po podaljških, do minimalne zmage tudi Capitals

New York, Columbus, Calgary, Carolina, Washington, 19. 11. 2016 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V najmočnejši hokejski ligi, ligi NHL, so bili tokrat na delu aktualni prvaki iz Pittsburgha. Pingvini so po zaslugi Sidneyja Crosbyja in Krisa Letanga po podaljšku s 3:2 premagali ekipo New York Islanders. Do zmag tudi ekipe Washingtona, Columbusa, Chicaga in Caroline.

Več videovsebin
  • Vrhunci srečanja Washington Capitals- Detroit Red Wings
    02:42
    Vrhunci srečanja Washington Capitals- Detroit Red Wings
  • Vrhunci srečanja New York Islanders - Pittsburgh Penguins
    01:22
    Vrhunci srečanja New York Islanders - Pittsburgh Penguins

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na soboto na sporedu pet tekem. Columbus je s 4:2 premagal New York Rangers, Calgary je z 2:3 izgubil proti Chicagu, Washington je z 1:0 ugnal Detroit, Carolina pa Montreal s 3:2. New York Islanders so po podaljšku izgubili proti Pittsburgh Penguins z 2:3. Edina tekma, ki se je sinoči končala po podaljšku, je bila tekma med New York Islanders in branilci naslova Pittsburgh Penguins.

Po visokem sredinem porazu z 1:7 pri Washingtonu, so pingvini tokrat za zmago potrebovali podaljšek in gostitelje iz New Yorka ugnali s 3:2. Goste je v 16. minuti v vodstvo popeljal zvezdnik Sidney Crosby (ta je proti 'otočanom dosegel že 98 točk na 56 tekmah), nato pa sta v 22. in 23. minuti izid preobrnila Brock Nelson in Anthony Beauvillier, a otočanom tudi to ni zadostovalo za šesto zmago v sezoni. V 34. minuti je namreč izenačil Trevor Daley, v podaljšku pa je Kris Letang po dveh minutah dosegel zmagoviti gol. "Mislim, da smo si vsi želeli boljšo predstavo po zadnjem razočaranju proti Washingtonu. Takrat smo vedeli, da to nismo bili mi, danes smo to želeli popraviti," je po tekmi dejal trener branilcev naslova Mike Sullivan.

Branilci naslova so po visokem porazu na zadnji tekmi proti Washingtonu (1:7), prišli do devete zmage v sezoni.
Branilci naslova so po visokem porazu na zadnji tekmi proti Washingtonu (1:7), prišli do devete zmage v sezoni. FOTO: AP

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.