Hokej

VIDEO: Derbi vodilnih ekip zahoda pripadel Vancouvru

New York,, 10. 11. 2014 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vancouver Canucks so bili na derbiju najboljših ekip zahodne konference v ligi NHL uspešni v gosteh pri Anaheim Ducks. Tokrat so racmani v domači dvorani po kazenskih strelih z 1:2 klonili proti gostom iz olimpijskega mesta, pri katerih je bil junak večera Nick Bonino.

Nick Bonino, ki je prvič zaigral proti Anaheimu, odkar so ga racmani junija v zameno za Ryana Keslerja skupaj z branilcem Luco Sbiso prodali Vancouvru, je bil podajalec pri izenačujočem zadetku Alexandra Burrowsa v drugi tretjini, za nameček pa je bil še edini uspešen pri izvajanju kazenskih strelov. Na drugi strani se Kesler, ki je prvih 11 sezon v ligi NHL preživel pri Vancouvru, s katerim je leta 2011 zaigral v finalu lige NHL, v dresu novega moštva tokrat ni preveč izkazal. Še ena tekma se je končala šele po kazenskih strelih. V Detroitu so domači Red Wings, ki so še drugo tekmo zapored igrali brez poškodovanega Pavla Dacjuka, s 3:4 izgubili proti hokejistom Tampa Bay Lightning, ki so tako prišli že do šeste zaporedne zmage. To sezono ima le moštvo Pittsburgh Penguins daljši zmagoviti niz sedmih zmag zapored. Steven Stamkos je zadel dvakrat, skupno je zbral že deset golov to sezono, tekmo pa je odločil Ryan Callahan s kazenskim strelom.

Hokejisti Vancouvra so se veselili zmage v derbiju zahodne konference.
Hokejisti Vancouvra so se veselili zmage v derbiju zahodne konference. FOTO: Reuters

"Odigrali smo dobro, trdno tekmo in našli način, kako do nove zmage. In le to šteje," je po tekmi dejal Stamkos. Vratar gostov Ben Bishop je zaustavil vse tri poskuse Detroita pri kazenskih strelih, skupno pa je za deveto zmago to sezono zbral 17 obramb. New York Rangers so v domači dvorani Madison Square Garden z 1:3 klonili proti Edmonton Oilers, Ottawa Senators pa prav tako doma s 3:5 proti Toronto Maple Leafs. Do domače zmage pa so zanesljivo prišli Chicago Blackhawks, ki so tekmece iz Kalifornije San Jose Sharks ugnali s 5:2.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so tokrat počivali; naslednja tekma jih čaka šele v sredo, ko bodo gostovali prav pri vodilni ekipi lige, Anaheimu.

Izidi:
Detroit Red Wings
- Tampa Bay Lightning 4:3 (kazenski streli)
New York Rangers - Edmonton Oilers 1:3
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 3:5
Chicago Blackhawks - San Jose Sharks 5:2
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 1:2 (kazenski streli)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.