Hokej

VIDEO: Detroit Red Wings doma klonili proti Tampi

Detroit, 17. 10. 2017 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Detroit Red Wings so v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani gostili hokejiste Tampa Bay Lightning, ki so zmagali s 3:2 in so z desetimi točkami na vrhu lestvice. Junak večera je bil Nikita Kučerov, ki je zadel dvakrat, in pomagal Tampi do četrte zaporedne zmage.

Tampa Bay Lightning je vzela mero Detroitu.
Tampa Bay Lightning je vzela mero Detroitu. FOTO: AP

Nikita Kučerov je na prvih petih tekmah Tampe dosegel vsakič po en gol, s sinočnjima dvema pa na lestvici najboljših strelcev to sezono zaostaja le za rojakom Aleksandrom Ovečkinom. "Res gre za izjemnega igralca," je o svojem varovancu dejal trener Tampe Jon Cooper: "V Tampo se po premoru ni vrnil septembra, ko smo imeli zbor, temveč julija. Štirikrat ali petkrat na teden je bil na ledu in tiho vadil svojo igro, zdaj pa celotna ekipa žanje sadove njegovega trdega dela." En zadetek je k zmagi gostov, ki so se povzpeli na vrh lestvice, prispeval še Tyler Johnson, za rdeča krila pa sta bila v drugi tretjini uspešna Justin Abdelkader in Mike Green, ki sta pomagala Detroitu izenačiti zaostanek z 0:2, a Kučerov je gostom v zadnji tretjini prinesel zmago. "Tekmeci so igrali zelo zbrano in so odlični v obrambi, tako da ti na ledu ne pustijo veliko prostora. Nekako se moraš pregristi skozi, včasih pa ti ne preostane nič drugega, kot da čakaš na napake."

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo naslednjo tekmo igrali v četrtek, ko bodo doma gostili Montreal Canadiens.

Izid:
Detroit Red Wing
s - Tampa Bay Lightning 3:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ggargamell
17. 10. 2017 18.10
glede na to da je šport doma na kanalu a in ponoči res nimate za prenašat nič pametnega bi lahko morda začeli prenašat NHL skupaj s šport tv da bi lahko vsak dan gledali 1 tekmo in ne 2 na teden ....