Hokej

VIDEO: Golobradi Amadio in Kopitar pokazala pot kraljem, dva gola Hrušičana potopila Buffalo

Buffalo, 18. 02. 2018 05.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Kings so izkoristili slabo drugo tretjino Buffalo Sabres in jim na gostovanju po zaslugi Anžeta Kopitarja hitro ušli na neulovljivo prednost za pomembno zmago v boju za končnico (4:2). Kopitar je tako kot novinec Michael Amadio zadel dvakrat, tri gole sta omenjena hokejista z ravno toliko streli prispevala v razmaku dobrih petih minut.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Vegas Golden Knights - Montreal Canadiens
    03:52
    Vrhunci tekme Vegas Golden Knights - Montreal Canadiens
  • Vrhunci tekme Minnesota Wild - Anaheim Ducks
    03:25
    Vrhunci tekme Minnesota Wild - Anaheim Ducks

Hokejisti Los Angeles Kings so v soboto gostovali v Buffalu in pri zadnjeuvrščeni ekipi vzhodne konference zmagali s 4:2. Anže Kopitar je v drugi tretjini zadel za 2:0 in 3:0, ko se je tekma dokončno odločila v korist ekipe iz Kalifornije. Ta je na gostovanju v Buffalu slavila prvič po 15 letih. Los Angeles je odigral odlično v prvih dveh delih, ko sta novinec Michael Amadio (12. in 49. minuta) in Kopitar (33. in 37.) poskrbela za vodstvo gostov s 4:0. V zadnjem delu sta poraz omilila Marco Scandella (41). in Rasmus Ristolainen (57.). Kralji so z zmago spet ujeli priključek v boju za končnico. Na desetem mestu za želenim osmim, kjer so Anaheim Ducks, zaostajajo za vsega dve točki.

Ryan O'Reilly (desno) je v Buffalu poletel ob Anžetu Kopitarju.
Ryan O'Reilly (desno) je v Buffalu poletel ob Anžetu Kopitarju. FOTO: AP

"Nikakor nas ni skrbelo, ker Los Angeles tu ni zmagal že 15 let. Vse, kar smo si želeli, je, da prekinemo serijo treh porazov," so Kopitarja po tekmi povzeli na spletni strani lige NHL. "Mislim, da smo se danes prikazali v dobri luči, v končnici pa smo tekmo naredili preveč zanimivo, a je, kar je. A vsi smo se trdo borili, saj je bilo pomembno, da dosežemo prvi gol, ki smo mu dodali še tri, zato mislim, da je bila naša igra dobra," je še povedal Hrušičan.

Vrhunci tekme in oba gola Kopitarja na tekmi s Sabres:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugačen začetek največji razlog za uspeh
"Mislim, da smo tekmo danes drugače začeli in to je bil največji razlog, da smo na koncu zmagali," pa je Kopitarjeve besede potrdil tudi trener ekipe iz mesta angelov John Stevens. Po prostem večeru bodo kralji serijo gostovanj v noči na torek nadaljevali v Chicagu, pri 12. ekipi zahoda, ki za končnico zaostaja že velikih 14 točk.

Na sporedu je bilo še deset tekem, med temi je najboljša ekipa lige Vegas Golden Knights s 6:3 premagala Montreal Canadiens, vodilna ekipa vzhodne konference Tampa Bay Lightning je izgubila proti New Jersey Devils s 3:4, prav tako je poraz doživela druga ekipa vzhodnega dela lige Boston Bruins, ki je na gostovanju v Vancouvru izgubila kar z 1:6, prvi v zahodni konferenci Nashville Predators so klonili pred Detroit Red Wings (1:3), najvišjo zmago večera pa so dosegli naslednji Kopitarjevi tekmeci Blackhawks, ki so s 7:1 odpravili Washington Capitals in malce omilili lastno krizo rezultatov.

Izidi:

Buffalo Sabres ‒ Los Angeles Kings 2:4
(Anže Kopitar dva gola za Los Angeles Kings)

Arizona Coyotes ‒ Edmonton Oilers 1:0
Calgary Flames ‒  Florida Panthers 3:6
Chicago Blackhawks ‒ Washington Capitals 7:1
Minnesota Wild ‒ Anaheim Ducks 2:3 (kazenski streli)
Nashville Predators ‒ Detroit Red Wings 1:3
Ottawa Senators ‒ New York Rangers 6:3
Pittsburgh Penguins ‒ Toronto Maple Leafs 5:3
Tampa Bay Lightning ‒ New Jersey Devils 3:4
Vancouver Canucks ‒ Boston Bruins 6:1
Vegas Golden Knights ‒ Montreal Canadiens 6:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.