Hokej

VIDEO: Grabner odločil podaljšek v Arizoni

New York, 03. 11. 2018 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL so v noči na soboto odigrali tri tekme. Ekipa Arizona Coyotes je niz zmag podaljšala na pet. Junak tekme v Glendalu je bil Michael Grabner, ki je zadel v drugi minuti podaljška za zmago s 4 : 3 proti Carolina Hurricanes.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



Podaljšek je odločil tudi tekmo v olimpijskem Vancouvru, kjer so navijači lahko spremljali kar 13 zadetkov. Na koncu so bili boljši hokejisti domače ekipe Canucks, ki so goste iz Kolorada Avalanche ugnali s 7 : 6 za še tretjo zaporedno zmago.

Odločilni zadetek je prispeval Derek Poulliot, ki je zabil 22 sekund pred koncem podaljška ter tako preprečil, da bi o zmagovalcu obračuna odločali kazenski streli. Pri domačih se je izkazal Elias Petterson s petimi točkami, tremi podajami in dvema goloma.

Michael Grabner (Arizona Coyotes) se je veselil zmagovitega zadetka v podaljšku proti Carolini.
Michael Grabner (Arizona Coyotes) se je veselil zmagovitega zadetka v podaljšku proti Carolini. FOTO: AP

Hokejisti Florida Panthers in Winnipeg Jets so tekmo odigrali v gosteh tostran Atlantika v finski prestolnici. V vlogi gostujočega moštva so bili hokejisti Panthers, ki so domače Jets odpravili s 4 : 2. Obračun je bil del tako imenovane svetovne serije NHL. 25 so hokejisti NHL v rednem delu sezon tekmo odigrali na stari celini, sedmič na Finskem.

Liga NHL, izidi:
Winnipeg Jets - Florida Panthers 2:4

Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 7:6 (po podaljšku)

Arizona Coyotes - Carolina Hurricanes 4:3 (po podaljšku)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.