Hokej

VIDEO: Vragi iz New Jerseyja slavili v Staples Centru

Los Angeles, 15. 01. 2015 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Hokejisti Los Angelesa so v domači dvorani Staples Center gostili moštvo New Jersey Devils. Gostje so bili boljši s 5:3, slovenski hokejist Anže Kopitar je prekinil niz štirih zaporednih tekem z vsaj eno doseženo točko.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Los Angeles Kings - New Jersey Devils
    04:25
    Vrhunci tekme Los Angeles Kings - New Jersey Devils
  • Vrhunci tekme Montreal - Columbus
    02:04
    Vrhunci tekme Montreal - Columbus

Los Angeles je izgubil še eno domačo tekmo, tokrat so bili boljši gostje iz New Jerseyja, ki so povedli z 1:0, Dustin Brown je izenačil na 1:1 (znova je dosegel gol po 17 tekmah), nato pa so vragi dosegli štiri zaporedne gole v drugi tretjini, tri le v 68 sekundah in povedli s 5:1. V zadnjih dvajsetih minutah sta poraz ublažila Marian Gaborik s 15. golom v sezoni in Justin Williams za končnih 5:3 za New Jersey. Anže Kopitar je ostal brez točke in je prekinil niz štirih zaporednih tekem, ko se je vedno vpisal v statistiko. Hrušičan je na ledu prebil dvajset minut, a je ostal brez strela na gol. Sicer je Kopitar na zadnjih 13 tekmah zbral 21 točk. Pri kraljih je drugo zaporedno tekmo v golu začel Martin Jones, vendar ga je po treh prejetih golih zamenjal Jonathan Quick, ki pa je dobil dva gola iz sedmih strelov, zato je v zadnji tretjini znova branil Jones, oba vratarja sta imela slab odstotek ubranjenih strelov. Gostitelji so bili boljši v strelih (26:20), a to ni pomagalo. Los Angeles je tretje moštvo pacifiške skupine in sedma ekipa na Zahodu. Kralji za vodilnim Anaheimom zaostajajo 12 točk.

"Danes nam je šlo vse narobe, zelo smo razočarani. Imeli smo veliko priložnosti z igralcem več, nismo jih izkoristili, na drugi strani pa prejeli poceni gole," je dejal domači trener Darryl Sutter, njegov kolega na nasprotni strani Lou Lamoriello, ki ekipo vodi začasno, je bil seveda bolj zadovoljen. "V zadnjih dneh smo imeli tri odlične treninge. Ekipa deluje homogeno in vsi verjamemo, da so pred nami boljši časi. Danes smo zadevali, ko je bilo to najbolj pomembno, za to smo bili nagrajeni. Čeprav smo daleč od mest, ki vodijo v končnico, se še nismo predali, še vedno verjamemo, da nam lahko uspe," je dejal trener vragov, ki mu že priznavajo, da se pozna njegovo delo. Kljub temu pa bo imela ekipa težko delo, če se hoče uvrstiti v končnico, trenutno je na 13. mestu v vzhodni konferenci, za osmim zaostaja kar 12 točk.

Povsem miren pa je lahko Anaheim, ki se je po zmagi 4:0 nad Torontom vrnil na prvo mesto prvenstvene razpredelnice, deli si ga z Nashvillom. Račke so do prepričljive zmage, s katero so prekinili niz šestih zaporednih porazov v medsebojnih tekmah, prišli predvsem po zaslugi Coreyja Perryja, ki je dosegel tri gole. To je bil že njegov tretji "hat trick" v sezoni, v kateri je kar nekaj tekem zaradi poškodbe tudi izpustil. Preostali dve sredini tekmi sta bili bolj negotovi. Montreal je proti Columbusu še deset minut pred koncem zaostajal z 0:2, nato pa po zaslugi treh golov v "power playu" storil preobrat in zmagal s 3:2, dva gola je pri tem prispeval Max Pacioretty. Washington je Philadelphio premagal z nogometnim izidom 1:0, edini gol je dosegel Jason Chimera.

Dustin Brown
Dustin Brown FOTO: Reuters

Izidi:
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 2:3
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 1:0
Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs 4:0
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 3:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
15. 01. 2015 15.48
-1