Hokej

VIDEO: Jaromir Jagr je kot vino

New York, 30. 03. 2015 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi NHL je bilo na sporedu osem tekem. Eno od njih je zaznamoval "neuničljivi" 43-letni Čeh Jaromir Jagr, ki je za zmago Floride s 4:2 v Ottawi prispeval dva gola.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Detroit Red Wings
    02:06
    Vrhunci tekme New York Islanders - Detroit Red Wings
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks
    01:20
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks
  • Vrhunci tekme Ottawa Senators - Florida Panthers
    00:35
    Vrhunci tekme Ottawa Senators - Florida Panthers

Florida je v Kanadi dosegla pomembno zmago v boju za uvrstitev v končnico. Trenutno še nima zagotovljenega mesta med osem najboljših ekip v vzhodni konferenci, za osmouvrščenim Bostonom zaostaja za štiri točke. Za zadnjo zmago si največ zaslug lasti eden najboljših hokejistov na svetu vseh časov in eden redkih, ki se lahko pohvali s tremi najbolj prestižnimi hokejskimi zmagoslavji na svetovnem prvenstvu, zimskih olimpijskih igrah in v Stanleyjevem pokalu. "Za nas je bila tekma v Ottawi izjemno pomembna, zmaga pa lepa spodbuda pred torkovim obračunom v Bostonu," je dejal Jaromir Jagr, ki je dosegel že 720 golov v najmočnejši hokejski ligi na svetu in je le enajst zadetkov oddaljen od Marcela Dionneja, četrtouvrščenega na večni lestvici strelcev v rednem delu v ligi NHL. Na tej lestvici strelcev vodi "The Great One" Wayne Gretzky (894 golov), sledita mu prav tako legendarna hokejista Gordie Howe (801) in Brett Hull (741).

Jaromir Jagr (v sredini) je bil ključni mož panterjev v Ottawi.
Jaromir Jagr (v sredini) je bil ključni mož panterjev v Ottawi. FOTO: Reuters

Washington je v gosteh premagal New York Rangers s 5:2, blestela pa sta Aleks Ovečkin in Jason Chimera, ki sta prispevala po dva gola. Boston je po podaljšku v gosteh ukanil Carolino z 2:1, odločilni gol pa je prispeval David Pastrnak. Anaheim je slavil v New Jerseyju z 2:1, medtem ko je Chicago ugnal Winnipeg s 4:3, odločilni gol pa je 30,8 sekunde pred koncem dvoboja dosegel Jonathan Toews.

Pittsburgh je šele po izvajanju kazenskih strelov strl odpor San Joseja. V rednem delu se je tekma končala z 2:2, v "loteriji" pa sta za pingvine zadela Sidney Crosby in David Perron. Izjemno razburljiv obračun je bil v New Yorku, kjer so otočani po hudem boju ugnali goste iz Detroita s 5:4.

Izidi:
New York Rangers - Washington Capitals 2:5
Ottawa Senators - Florida Panthers 2:4
Nashville Predators - Calgary Flames 5:2
Carolina Hurricanes - Boston Bruins 1:2 - podaljšek
New York Islanders - Detroit Red Wings 5:4
New Jersey Devils - Anaheim Ducks 1:2
Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 3:2 - kazenski streli
Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 4:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
30. 03. 2015 11.09
HAHAHA THE GREAT 8!!!!!!!!!!!!!!!!!
marjaneeeee
30. 03. 2015 09.54
kakšni podaljški neki 4:2 so zmagal kako so lahko podaljški??? Da o video ne govorim piše vrhunci potem pa samo 3je goli od 6 zanimivo! Spet sem se nekaj novega naučil
drimtim
30. 03. 2015 09.45
a to je že 1.aprilska šala,podaljšek v otawi to bo ja