Hokej

VIDEO: Dejan Varl: Peta tekma je nekaj najlepšega, tam se bo pokazalo, kdo je pravi in kdo ne

Jesenice, 08. 04. 2016 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./N.P./STA
Komentarji
3

Slovenskega hokejskega prvaka bo odločila peta tekma velikega finala. Jeseniški hokejisti so v domači dvorani Podmežakla zamudili priložnost, da bi z zmago osvojili pokal za prvaka. Jeseniški trener Dejan Varl pravi, da bodo o zmagovalcu odločali disciplina, srce in večja želja.

Več videovsebin
  • Izjava kapetana Jesenic Mihe Brusa
    00:52
    Izjava kapetana Jesenic Mihe Brusa
  • Izjava branilca Nejca Berliska
    00:53
    Izjava branilca Nejca Berliska
  • Izjava trenerja Jesenic Dejana Varla
    01:25
    Izjava trenerja Jesenic Dejana Varla
  • Izjava trenerja Olimpije Bojana Zajca
    01:18
    Izjava trenerja Olimpije Bojana Zajca
  • Izjava kapetana Olimpije Aleša Mušiča
    00:35
    Izjava kapetana Olimpije Aleša Mušiča

Odločitev o naslovu slovenskega hokejskega prvaka bo padla v ponedeljek, ko nobena ekipa ne bo več imela popravnega izpita na peti odločilni tekmi finala v dvorani Tivoli. Jeseničani bi na četrtkovi tekmi z zmago ubranili naslov prvaka, a so jim Ljubljančani vrnili za poraz v Tivoliju, tako da je izid v zmagah izenačen na 2:2.

Po tekmi so bili razočarani v jeseniški slačilnici, saj niso dosegli gola. "Seveda, treba bo zadeti. Ko pridejo priložnosti, ko pride 'power-play', je treba zadeti. Sploh zdaj, ko vidimo, kako tesna je serija. Olimpija se je zaprla in čakala na protinapade. Skušali smo dobiti plošček nazaj, malo preveč smo 'komplicirali' s podajami ... Bo pa treba biti potrpežljiv. A to je najtežje, če veš, da imaš vodstvo za skupno zmago. Vedeli smo, da bo težka tekma, ker Olimpija ni imela več česa izgubiti" je dejal jeseniški trener Dejan Varl.

Kapetan Jesenic Miha Brus pa je dejal: "Ja, gola nismo dali ... Že na vseh tekmah ga težko damo, tudi tokrat pa je spet odločal prvi gol. Potem je Olimpija na koncu zaprla in se zadovoljila z 2:0, tako da je bilo še težje prihajati do priložnosti. Vsekakor bi morali zadeti in to lahko tudi na naslednji tekmi odloči."

Jeseniški trener Dejan Varl.
Jeseniški trener Dejan Varl. FOTO: Damjan Žibert
Ljubljančani so si odahnili, saj bi s porazom končali sezono, tako pa imajo še priložnost, da osvojijo naslov in to v Tivoliju. Poleg tega so prekinili strelsko sušo, ki je trajala dve tekmi. "Solidno smo igrali v srednji tretjini, imeli smo hitre akcije, skušali smo čim prej priti v napadalno tretjino. A bistveno je, da smo dali gol, saj že nazadnje nismo igrali slabo, le zadeli nismo. A sami odločamo o svoji usodi, mislim, da smo odigrali dobro tekmo."

Miha Logar pa pravi: "To, da dolgo nismo zadeli, je bila kar velika težava in začeli smo s strahom. Ko smo zadeli prvič, smo dobili zagon, nato še drugega, potem še tehnični gol. Odlična tekma. Vedeli smo, da bodo pritisnili, takrat smo se malo preveč branili, in imeli so svoje priložnosti, a se je tudi naš vratar zelo izkazal."

Kapetan Olimpije Aleš Mušič
Kapetan Olimpije Aleš Mušič FOTO: Damjan Žibert

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SoundX
08. 04. 2016 12.40
-1
Golov sploh ne rabmo več, najboljš da se jih posprav v bokse, sej tako ali tako dosojajo tehnične gole po novem.
catman
08. 04. 2016 10.37
+10
Upam, da se ligaški hokej v SLO spravi čimprej na višji nivo.
ochi
08. 04. 2016 11.57
+2
šport v sloveniji so zakockali do konca. košarka, rokomet, hokej.. prava žalost.