Hokej

VIDEO: Kanadski derbi pripadel Montrealu

Montreal, 01. 03. 2015 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Colorado Avalanche so v ligi NHL doma klonili v dvoboju z Minnesoto Wild z 1:3, San Jose Sharks pa prav tako izgubil v svoji dvorani v dvoboju z Ottawo Senators z 2:4. San Jose je ostal na 10. mestu na zahodnem delu lige, Colorado pa je 11.. Osmi so zdaj branilci naslova iz Los Angelesa.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Arizona Coyotes
    02:00
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Arizona Coyotes
  • Vrhunci tekme Florida Panthers - Buffalo Sabres
    02:28
    Vrhunci tekme Florida Panthers - Buffalo Sabres
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs
    01:35
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - New York Rangers
    02:14
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - New York Rangers

Anže Kopitar je s kralji po dveh porazih nabiral moči za nov dvoboj in se veselil tudi zanj ugodnega razpleta večera. Igralci Los Angelesa, ki so na osmem in zadnjem mestu, ki še vodi v končnico, in Winnipeg Jets so na prejšnjih dveh medsebojnih tekmah sezone igrali v Staples Centru, kjer je januarja Winnipeg zmagal po kazenskih strelih s 5:4, na prvi še lani pa je Los Angeles slavil s 4:1. Na tej tekmi je gol za dokončno zmago zadel Kopitar, njegov soigralec in obrambni igralec Drew Doughty pa je na obeh tekmah zbral štiri podaje. Winnipeg je na petem mestu na zahodu (74 točk). Nashville Predators, vodilna ekipa lige in tudi zahodnega dela, je doma klonila v dvoboju z Detroit Red Wings s 3:4. Tako so igralci Montreal Canadiens, ki vodijo na vzhodnem delu, po gladki zmagi s Toronto Maple Leafs s 4:0 znižali zaostanek za vodilnim moštvom le na dve točki.

Carey Price
Carey Price FOTO: Reuters

V Nashvillu je tekmo s srečnim golom odločil Slovak Tomaš Tatar sredi zadnje tretjine, ko je skušal podati do Rusa Pavla Dacjuka, plošček pa se je odbil od obrambnega igralca domačih Romana Josija in presenetil finskega vratarja Pekko Rinneja. "Pred tem sem že zgrešil, a prazno mrežo, zato sem skušal podati do Dacjuka, ki je bil sam na levi strani, pa sem znova zgrešil," je nekoliko v šali pokomentiral sedmi in zadnji gol na tekmi Tatar.

Vratar Montreala Carey Price je s 30 obrambami šestič v sezoni in enaintridesetič v NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, David Desharnais je dosegel dva zadetka, Manny Malhotra pa prvega na 53 tekmah, odkar je v Montrealu.

Izidi:
Nashville Predators - Detroit Red Wings 3:4
Florida Panthers - Buffalo Sabres 5:3
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 0:2
New York Islanders - Carolina Hurricanes 3:5
Boston Bruins - Arizona Coyotes 4:1
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 4:0
Philadelphia Flyers - New York Rangers 4:2
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 1:3
Edmonton Oilers - St. Louis Blues 1:2
San Jose Sharks - Ottawa Senators 2:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.