Hokej

VIDEO: Kljub golu Kopitarja Kings poraženi pred domačimi gledalci, Islanders na mestnem derbiju zadeli sedmico

Los Angeles, 14. 01. 2018 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so bili v severnoameriški ligi NHL po tednu dni premora spet na delu; v domačem Staples Centru so gostili mestne tekme Anaheim Ducks. Slednji so povedli z 2:0 in se na koncu veselili tudi zmage s 4:2. Pri gostih se je izkazal Ondrej Kaše z dvema goloma in podajo, vratar John Gibson pa je zbral 23 obramb.

Tekmo so zaznamovali kar trije pretepi v prvi tretjini.
Tekmo so zaznamovali kar trije pretepi v prvi tretjini. FOTO: AP

Za gostitelje, ki so še drugič to sezono izgubili proti Racmanom, sta v tretji tretjini zadela Nick Shore in kapetan Anže Kopitar. Ta je po tretjem zaporednem porazu Kraljev razlagal. "Čustvena tekma. Bilo je zelo fizično, s tremi pretepi zaporedoma smo vsi postali nabrušeni zelo hitro. Prvih 40 minut z naše strani ni bilo na ravni, na kateri bi si želeli. V zadnji tretjini smo igrali tako, kot bi si želeli že v prvih dveh." 

Kopitar verjame, da je sistem, po katerem Kralji delajo, pravi, toda manjka pravi pristop. "Igrati moramo z več želje. Sistem dokazuje, da deluje. Mi pa moramo nadaljevati delo, dvigniti željo in tekmovati," je še razlagal Kopitar, ki se bo kmalu preizkusil tudi na tekmi All-Star. 

Tako je znižal zaostanek Kraljev na 2:3 v zadnji tretjini, a do izenačenja Los Angeles mu ni uspelo priti. V želji, da bi Kralji izsilili podaljšek, so na koncu zaigrali brez vratarja in prejeli zadetek v prazno mrežo, ki je odločil zmagovalca. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Islanders zadeli sedmico v bitki za New York
Na mestnem derbiju, na tekmi med Rangers in Islanders, poimenovani tudi bitka za New York, so se zmage s kar 7:2 veselili Islanders. Znova je zablestel novinec Matthew Barzal, ki je še drugič v sezoni vknjižil pet točk. Prvič mu je to uspelo na tekmi s Colorado Avalanche 5. novembra lani, tokrat pa je prispeval dva zadetka in tri podaje. S kar 37 obrambami se je izkazal gostujoči vratar Jaroslav Halak. Islanders so tako po petih zaporednih porazih zdaj vknjižili še drugo zapovrstno zmago. "To je bila lepa zmaga 20 igralcev, lepa ekipna gostujoča zmaga," je po tekmi razlagal trener Islanders Doug Weight. "To je trdo delo. Lahko je govoriti o strukturi in identiteti, o tem in onem, toda da nekaj dosežeš, je treba trdo delati. In to nam je uspelo kot celoti," je bil navdušen Weight.

Rojstnodnevno darilo za McDavida
Podaljšek je odločil tudi tekmo med vodilnim na zahodu Vegasom in Edmontonom, točki so osvojili gosti, odločilni gol je dosegel Darnell Nurse. S tem je polepšal rojstni dan soigralca Connorja McDavida, ki je imel na tekmi dve podaji za gol. Z njima je presegel mejo 200 točk v karieri, s tem je postal četrti najmlajši aktivni hokejist, ki mu je to uspelo. Zvezdniki so imeli uspešen večer tudi v Pittsburghu, kjer so bili domači s 4:1 boljši od Detroita. Rus Jevgenij Malkin, ki je v zadnjem času v odlični strelski formi, v zadnjih treh tekmah je v svojo zbirko dodal pet golov in osem podaj, je dosegel dva gola, podal pa je pri zadetkih Phila Kessla in Sidneyja Crosbyja.

Boston je po kazenskih strelih v gosteh ugnal Montreal, odločilni kazenski strel je uspešno izvedel Brad Marchand, toda domače bolj kot poraz skrbi za svojega igralca Phillipa Denaulta, ki je po strelu Slovaka Zdeneka Chare ploščico dobil v glavo in obležal na ledu. Po dolgotrajni prvi pomoči so ga pri zavesti odpeljali v bolnišnico. "Denault je na preiskavah, na srečo je pri zavesti in lahko govori," je sporočila organizacija NHL.

Izidi sobotnih tekem:
New York Rangers - New York Islanders 2:7
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 4:1
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 4:1
Montreal Canadiens - Boston Bruins 3:4 kazenski streli
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 3:5
Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 2:3 podaljšek
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 2:4
(Anže Kopitar: 1 gol v 23:32 minute za LA)
San Jose Sharks - Arizona Coyotes 6:5 podaljšek

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.